Richting het weekend onstabiel met stijgende sneeuwgrens

saalbach Kohlmais webcam 28-03-2023

Richting het weekend onstabiel met stijgende sneeuwgrens

De sneeuwgrens zal stijgen net als de temperatuur maar is Koning Winter nu echt vertrokken?

Na dagen van sneeuwval waarbij er vele centimeters aan sneeuw zijn bijgekomen zullen de komende dagen in het teken staan van regen. Vandaag is dit al te merken dankzij een warmtefront dat ervoor zorgt dat de sneeuwgrens snel stijgt richting de 1000 tot 1800 meter. Dit zorgt ervoor dat de neerslag hieronder zal vallen als regen maar ijzel is niet uitgesloten. De neerslag zal tegen de avond afnemen en de zon kan in het noord- en zuidoosten waargenomen worden.

De kans op regen is het grootst in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot westen. Maximum ligt tussen de 4 en 14 graden.

Morgen wordt het wat warmer met een mix van bewolking en zon. Uit de bewolking valt gedurende de dag regen- en onweersbuien met een sneeuwgrens tussen de 1700 tot 2000 meter. Tegen de avond zal het vanuit het zuiden droog worden dit alles met een wind dat waait uit het westelijke richting. Maximum ligt tussen de 11 en 20 graden, het warmst zal het worden in het oosten.

Verdere trend

Vrijdag trekken er regenbuien van west naar oost het land over. De sneeuwgrens daalt iets naar ongeveer 1400 tot 1900 meter. Door de matig tot krachtige wind uit het zuidwesten tot westen ligt het maximum tussen de 8 tot 19 graden. Zaterdag wordt het iets frisser met een maximum tussen de 7 en 17 graden. Alleen het zuidoosten zal de zon zien met een harde tot stormachtige wind vanuit het westen. De sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1700 meter.

Zondag wordt het weer kouder dankzij een koufront, het zal niet warmer worden dan 3 tot 13 graden. Het is een mix van zon en bewolking waaruit regen of sneeuw zal vallen. De sneeuwgrens daalt flink naar 400 tot 1200 meter.

Hoe alles naar het weekend zal verlopen. Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×