Richting het weekend regenachtig en fris

Neukirchen an Großvenediger

Neukirchen an Großvenediger. ©Martine Creuwels Vrienden van FANtastischoostenrijk

Richting het weekend regenachtig en fris

De zomer is bijna voorbij en dat ga je merken aan de temperaturen. Maar of het al snel echt koud gaat worden?

Vandaag trekt er een koufront over het land dat zorgt voor bewolking waaruit het nodige aan neerslag gaat vallen. Daar waar het gaat regenen moet rekening houden met soms zware regen- of onweersbuien. In het oosten en zuidoosten kan de zon zich laten zien en tegen de avond blijft het droog. De zon kan zich in de loop van de middag ook in het westen laten zien als de buien verder richting het oosten trekken.

Met een matige tot krachtige wind uit het noordoosten tot oosten zal het maximaal 15 tot 26 graden  gaan worden. Het warmst zal het in het uiterste oosten worden.

Morgen begint lokaal met mist en in het oosten van het land met name in Neder-Karinthië, in Stiermarken, in Burgenland, in het zuidoosten van Neder-Oostenrijk en in Wenen valt weer het nodige aan neerslag. In de middag neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe in Opper-Karinthië, Salzburg, Tirol en Vorarlberg. De wind waait uit het noorden en oosten en is matig tot krachtig met een maximum tussen de 17 en 23 graden.

Vrijdag begint fris met weer lokaal mist en zware bewolking in de bergen. Richting de middag kan er ten zuiden van de Alpenhoofdkam lokaal een bui vallen. Voor de rest zal de zon zich goed laten zien maar is het niet onbewolkt. Maximum ligt tussen de 18 en 23 graden.

Weekend

Zaterdag wordt het warmer met een maximum tussen de 22 en 27 graden. De dag begint lokaal weer met mist en bewolking maar de zon zal zich ook laten zien. In de middag zullen in het westen enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Maximum ligt vandaag tussen de 22 en 27 graden. Zondag een graadje warmer met een maximum tussen de 23 en 28 graden. Ook nu weer mist in de ochtend en in de middag grote kans op regen- en onweersbuien. Met name in de bergen kunnen dit stevige buien zijn.

Morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...