Rijverbod Tirol, 27.000 Chauffeurs teruggestuurd

Brennerpas richting Italië
Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

Rijverbod Tirol, sinds drie maanden geldt er een rijverbod in Tirol. Deze maatregel dient om de verkeersveiligheid te waarborgen en de verkeersbelasting in de dorpen te verlagen. Na drie maanden maken Günther Platter en Ingrid Felipe de positieve balans op.

Sinds juni geldt er in weekenden een verbod voor sluipverkeer. Alleen bestemmingsverkeer mag de snelweg verlaten anderen worden terug de snelweg opgestuurd. Inmiddels zijn er 27.000 chauffeurs terug de snelweg opgestuurd.

“Het feit dat we de rijverboden hebben ingevoerd, was absoluut de juiste beslissing. Ondanks het hoogseizoen is men erin geslaagd om de verkeers- en voorzieningszekerheid in de getroffen gemeenschappen zoveel mogelijk te handhaven. Zonder de rijverboden zou het in veel gevallen op veel plaatsen tot grote overbelastingen zijn gekomen, “ aldus gouverneur Günther Platter.

Zaterdag meeste mensen terug

In begin had men de handen vol aan de handhaving, inmiddels is het reeds bekend en begrijpen de meesten het nut van deze maatregel. Uit gegevens van de instanties blijkt dat vooral op zaterdag een hoop chauffeurs teruggestuurd werden, dit in vergelijking met de zondag. Ook waren er minder files rond Kufstein en Ebbs/Niederndorf, wat een positief effect had op het alternatieve verkeer.

Rijverboden in de winter

Het is nu al zeker dat op bepaalde punten rijverboden zullen komen, waar en wanneer wordt momenteel bekeken. Maar dat deze er komen is zeker. Volgens Günther Platter zijn de voorwaarden voor de rijverboden in de winter anders dan in de zomer, het weer en andere omstandigheden in combinatie met drukte zullen beslissend zijn.

Meer over deze maatregelingen zijn hier, hier en hier te vinden.

Autobahn

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Ski Outlet Logo

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht