Rijverbod Tirol weer van kracht

Brennerpas richting Italië
Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

Rijverbod Tirol weer van kracht. Vanaf 1 augustus 2020 geldt weer een rijverbod op alternatieve routes in het Tiroolse district Reutte, dit werd vandaag door Bundesland Tirol aangekondigd en zal tot 13 september 2020 gaan duren.

Dit is een reactie op de recente sterke toename van het vakantieverkeer, in deze periode mogen toeristen de snelweg niet zonder reden verlaten. De maatregelen gelden net als vorig jaar en afgelopen winter in het weekend en in de periode van 1 augustus 2020 tot en met 13 september 2020. Deze maatregel gaat in op  zaterdag van 7:00 uur tot zondag 19:00 uur in beide richtingen, uiteraard geldt dit niet voor lokaal verkeer en bestemmingsverkeer.

De situatie in Kufstein en Innsbruck wordt constant bekeken, indien nodig kunnen ook hier regionale rijverboden gelden voor alternatieve routes.

“Afgelopen zomer en winter werd al aangetoond dat rijverboden op het lager geplaatste wegennet de juiste manier zijn om de veiligheid op de betrokken wegen te handhaven en een verkeersopstopping in de dorpen te voorkomen”, aldus de adjunct-staatshoofd van Tirol, Ingrid Felipe.

Eerdere berichtgeving hierover kan je hier, hier, hier en hier vinden.

Bron: focus.de

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Banner CMP Groot 1200x600

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht