Rijverboden Tirol verlengd naar de Winter

Autobahn

De rijverboden in Tirol worden uitgebreid tot de winter. Sinds 20 juni 2019 gelden er regels om sluipverkeer tegen te gaan. De rijverboden zijn bedoelt om de dorpen ontzien van het vele verkeer dat hier door heen gaat. Deze rijverboden worden nu uitgebreid tot de winter.

Het huidige rijverbod geldt tot 15 september 2019, maar na een regeringsvergadering werd beslist dat deze verboden voortgezet worden. Men wil niet dat het wintersportverkeer door tal van dorpen gaat. Dan krijg je een verkeersinfarct. Het rare is dat deze maatregelingen leidt tot felle politiek kritiek van Duitsland, terwijl Duitsland al 4 jaar grenscontroles hebben tussen Oostenrijk en Duitsland om haar buitengrenzen te beschermen tegen illegale immigranten, zolang de EU dit niet doet. Oostenrijk doet dit om de veiligheid in de dorpen te waarborgen en de verkeersdrukte aldaar te verlagen.

De maatregelen hebben geresulteerd dat sinds eind juni ongeveer 20.000 voertuigen terug naar de snelweg zijn gestuurd.

Rijverbod

De huidige maatregelen zijn sinds 20 juni 2019 van kracht in de regio Innsbruck en Wipptal. Dit geldt voor personenauto’s. Een week later op 29 juni 2019 werd dit uitgebreid richting de regio’s Reutte en Kufstein. In alle gevallen geldt deze maatregelingen van zaterdag 7.00 uur tot zondag 19.00 uur in alle weekenden tot 15 september.

Hoe precies het verbod er naar de winter uitgaat zien is nog punt van discussie. De experts gaan nog een plan uitwerken. Welke gebieden en welke perioden men voor ogen heeft daar komt later duidelijkheid over.

Meer over deze maatregelingen zijn hier en hier te vinden.

Bron

Werken in Oostenrijk sep 2019

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×