Rodelaars in Söll bijna aangereden door Auto op de Rodelbaan

Hexenritt Rodelbahn Söll SkiWelt
Hexenritt Rodelbaan © SkiWelt

Wat een leuke avond zou moeten zijn eindigde bijna in groot drama, 8 rodelaars werden bijna aangereden op een rodelbaan in Söll..door een AUTO

De dader was een 54 jarige man uit het Söll, hij reed met zijn auto op de rodelbaan. Na aanhouding weigerde de man een alcoholtest, ook had hij geen rijbewijs.

Met de auto op de rodelbaan

De man reed zondag rond 0:30 uur ter hoogte van de herberg bij het bergstation van Hochsöll naar beneden, eerst via de familieafdaling (piste 40) om vervolgens de rodelbaan te pakken waarbij hij bijna 8 rodelaars aanreed.

„Die Rodler bemerkten das Licht des Autos und auch die Geräusche, denn der Lenker war nicht sehr langsam unterwegs, er hatte schon Schwung drauf, sonst wäre er im Schnee stecken geblieben“

De rodelaars verklaarden dat zij werden geattendeerd door de koplampen en het geluid, ze sprongen snel weg om aan het naderende onheil te ontkomen. De man reed gewoon door alsof er niets gebeurd was.

Hexenritt Rodelbahn Söll SkiWelt

De man parkeerde de auto op de parkeerplaats onderaan de rodelbaan, waar hij later werd gearresteerd. Na zijn arrest rook de man naar alcohol, maar weigerde wel om een alcoholtest te doen. Ook had hij al jaren geen rijbewijs meer.

De man kan voor het ernstig in gevaar brengen van de rodelaars het nodige tegemoet zien, naast een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en het weigeren van de alcoholtest.

Bron: tt.com, orf.at, Krone.at, heute.at

Rodelbaan Söll

De rodelbaan in Söll staat bekend als de Hexenritt-rodelbaan, vanaf het begin bij Hochsöll eindigt de rit na veel bochten bij de Stampfangerkapelle. Het eindpunt ligt nabij het dalstation van de Hochsöllbahn.

Iedere woensdag tot zaterdag van 18:30 tot 01:00 uur kan men op een verlichte baan een hoogteverschil overbruggen van 380 meter en men legt totaal 2,8 km af.

Meer info: Hexenritt

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

(Visited 222 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.