Roel trok de bergen in richting Hohe Salve

Brixen im Thale Filzalmsee

Roel was vorige week in het Brixental en heeft daar tijdens het almabtrieb verschillende uitstapjes gedaan. Dit keer gingen de wandelschoenen aan, dus de bergen in.

Na de enigszins rustigere dag gisteren met een hele gezellige avond in de BrixnerWirt waren we er op uitgetrokken. We waren dit weekend speciaal voor het Traditionelles Brixner Almfest gekomen maar ook een wandeling in de bergen slaan we niet af.

Wandelen goldenretriever

Nadat we met onze Goldens (Goldenretriever) een korte wandeling hadden gemaakt begonnen we de dag natuurlijk met een echt Oostenrijks ontbijt. Kaiserbroodjes, Almkaas en een plakje vlees van de echte slager. Daarna hebben we weer de Goldens opgehaald en zijn heerlijk begonnen aan een wandeling richting de Hohe Salve.

Eenmaal boven op HochBrixen zijn we richting de Filzalmsee gelopen. Omdat je veelal te gast bent op de landen van de boer is het een vereiste om je hond vast te maken. Zo blijft het voor iedereen leuk om door de Alpen te lopen. Helaas gaat het soms ook mis omdat mensen de honden niet onder controle hebben. (Maar thuis doet ie dat nooit!). We hebben zelf vier Golden Retrievers die beide een leuke opleiding genieten of genoten hebben bij KC Limburg. In 2017 is er een dodelijke aanval geweest op een weiland op de berg in Erl en zijn er 10 Almregels opgesteld. Handig om ook deze eens door te nemen.

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat er op de Alm regels zijn. En als we met zijn allen hier een beetje rekening mee houden blijft het leuk.

Hohe Salve Brixental Topfoto

Het wandelen gaat erg voorspoedig. We moeten ook rekening houden met onze kleine dame van net 14 maanden en haar grote nicht van twee jaar. Beide zijn hier nog niet eerder geweest en is het voor ons ook kijken hoe alles reageert. Natuurlijk ook vanwege de nog aanwezige koeien boven op de berg. De wandeling gaat naar HochSöll. Bij het Hexenwasser nemen we even een moment van rust en kiezen er hier voor om de gondel naar de Hohe Salve te nemen voor een lekker drankje en lunch.

Hohe Salve drankje Roel

Vanaf het draaiende panoramaplatform bij het Gipfelrestaurant Hohe Salve hebben we genoten van het 360 graden panorama om zo de meer dan 70 drieduizenders te kunnen zien. Op deze plek ligt de hoogste bedevaartkerk waar 400 jaar geleden de eerste Heilige mis werd gelezen. Deze kleine kerk staat op de Hohe Salve en valt op door de opvallende kegelvorm.

Hohe Salve KerkNa onze lunch zijn we via het Hexenwasser terug gelopen naar HochBrixen. Nog even nemen we een verkoeling bij de Filzalm en keren daarna heel voldaan terug in Brixen Im Thale.

Vanuit Oostenrijk de groeten, Roel.

* Roel had het nog over het Almabtrieb waarbij hij aanwezig is geweest. Die bijdrage kun je HIER nog eens bekijken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×