Roel’s mooiste route van SkiWelt naar KitzSki

Westendorf Gampenkogel Kaiserwetter

Roel’s mooiste route van SkiWelt naar KitzSki

We kregen een ingezonden verhaal binnen van Roel die weer geweest is in zijn favoriete gebied. Al hoewel het zijn nu twee gebieden. Roel neemt ons mee op zijn reis door deze skigebieden. Ook nog een video.

Elke wintersport in SkiWelt is er wel een dag dat ik gebruik maar van de rode route 120, beter bekend als de Ki-West in Westendorf. De naam staat bekend om de verbinding tussen Kirchberg en Westendorf. Vandaar ook de naam Ki West.

Wanneer je een paar euro meer besteed bij de aanschaf van de skipas kan je een SuperSkiCard kopen. Hiermee kan je gebruik maken van alle liften in het gebied van SkiWelt maar ook van KitzSki waarmee je kan genieten van de pistes in bijvoorbeeld Kirchberg, Kitzbuhel, Jochberg en Resterhöhe. Via de 3S-bahn ga je naar de gebieden van Jochberg en Resterhöhe Pass Thurn.

2S Bahn Kirchberg Kitzbühel

Wanneer je vanuit Westendorf piste 120 opzoekt kom je via een geweldig winterlandschap bij het Ki-West dalstation. Vanaf dit punt moet je even de bus in. Het is een rit van nog geen 5 minuten die continu pendelt tussen het gondelstation van de Ki-West en het Pengelstein 1 dalstation van Kirchberg.

Hier pak je de lift naar boven en ski je naar de lift van Pengelstein 2. Deze lift brengt je naar de top. Vanaf hier kan je met de 3S bahn verder het skigebied in van Jochberg, Resterhöhe of Pass Thurn. Blijf je aan deze kant dan kun je de gebieden van Kirchberg en Kitzbühel ontdekken.

Het advies is wanneer je net als mij een recreatief wintersporter bent, start dan vroeg met deze route want je zult ook tijdig de bus naar de Ki West weer moeten pakken.

Vanaf de top van de Pengelstein heb ik de 3S Bahn genomen en heb ik even gekeken in het andere gebied. Na een uurtje skiën ben ik terug gegaan via de 3S Bahn en heb ik koers gezet richting Kitzbühel. De nieuwsgierigheid van de serie Kitz van Netflix en de Hahnenkammrennen die binnenkort zijn heb ik besloten deze kant op te gaan.

Rond 14.00 was ik terug op de top na een leuke dalafdaling in Kitzbuhel.  Afgelopen jaar ben ik verder richting Kirchberg gegaan en heb toen de bus terug genomen naar Brixen im Thale. Dit jaar ben ik via de liften en ski’s teruggegaan naar Brixen im Thale en heb nog genoten van de afdaling van de KandlerAlm.

Hieronder een korte impressie die Roel heeft gemaakt.

Wil je ook je vakantieverhaal delen. Dat kan, stuur maar in via info@fantastischoostenrijk.nl

Ki West Westendorf

Ki West busverbinding

Kitzbühel route 22

Kitzbühel prepareermachine Pistenbully

Kitzbühel Steinbergkogel Jufen

Superskicard

© superskicard.com

Corona Reiscertificaat

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...