Roel’s passie om toch in Oostenrijk te komen

Roel op de Flixbus

We kregen een ingezonden stuk van Roel die het liefst vaak in Oostenrijk wil zijn maar niet altijd kan… maar daar heeft hij wat op gevonden.

In dezelfde periode als vandaag maar dan een jaar geleden begon mijn tweede passie concretere vormen aan te nemen. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het taxi- en doelgroepen vervoer wilde ik meer stabiliteit in mijn werk vinden en gaan voor de opleiding tot Touringcarchauffeur.

Een brandhaard voor deze passie is ontstaan in de tijd dat ik zelf met Interbus de sneeuw op ging zoeken omdat ik na jaren weer op wintersport ben gegaan. Zo was ik in januari 2016 weer in de sneeuw te vinden. Toen heb ik hier een leuk verhaal over geschreven wat hier nogmaals gelezen kan worden.

De gedachte van toen heb ik daarna vol gehouden: “Ooit stuur ik mijn eigen Interbus naar de sneeuw!”

Roel op de Flixbus

Tot vorig jaar werkte ik als chauffeur in het doelgroepenvervoer. Met een taxibusje reed ik mensen die niet met het normale openbaar vervoer konden reizen rond door de regio. Van het winkelcentrum tot het op bezoek kunnen gaan bij familie en vrienden. Veelal vertelde ik over mijn Oostenrijk avonturen en een vaak gehoord antwoord van mijn klant was toen dat men dit prachtige land ooit ook nog een keer wilde bezoeken. Alleen de vraag was dan altijd hoe komen we daar want zelf kunnen we geen auto meer rijden.

De baan die ik tot nu toe had was een drukke en veelal stressvolle baan waar weinig ruimte overbleef om voor FANtastisch Oostenrijk mee te blijven doen in het schrijven van Blogs en het zoeken naar informatie. Thuiskomen plofte ik veelal op de bank en had ik weinig ruimte om op sociaal vlak nog andere dingen te kunnen doen.  Een kort weekend naar Oostenrijk was dan een heerlijke ontspanning!

Vorig jaar september ben ik begonnen aan mijn opleiding tot Touringcarchauffeur. In december had ik het felbegeerde roze pasje met code95 en al gauw kon ik aan de slag bij Slangen Reizen. Omdat ik niet gelijk de vakantiereizen kon gaan doen begon ik met andere werkzaamheden. Met veel enthousiasme bestuur ik nog veelvuldig één van de Flixlijnen die we rijden. En zoals het overal is groei je langzaam door en probeer je jezelf met veel informatie wijzer te maken.

Ik zag dat men een reis naar Oostenrijk nog niet in het aanbod had en ik besloot gepassioneerd om een reis te beschrijven naar de vele verhalen die ik in de Brixnerwirt gehoord had. Eerder kwamen daar al Nederlandse touroperators en veel vakantiegangers waar je mee aan de praat raakte bij een lekker koel glas Almdudler. (Tja ik wil bier schrijven maar kies even gezien mijn nieuwe achtergrond voor deze lekkere koele drank).

En het mooie: Deze prachtige Oostenrijk reis is nu te maken.  Een bezoek aan het Nationaal Park Hohe Tauern, de Krimmler watervallen en de GroßGlockner staat bijvoorbeeld allemaal op het programma!

Natuurlijk hoop ik deze bus dit najaar samen met mijn collega Roger Joosten naar dit land te mogen besturen. Want als het begin is gemaakt en ik groei in mijn ervaring komt die bus naar de sneeuw er ook nog aan in de toekomst.

Informatie over deze reis is hier te vinden

Met veel groeten en een goede reis alvast! Zo blijft Tirol voor mij bereikbaar dacht ik!

Roel

Roel op de Flixbus

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×