Rondleiding bij Brennerei Erber Brixen im Thale

Tiroler Brennerei Erber

Rondleiding bij Brennerei Erber Brixen im Thale

Vandaag gaan we het is hebben over niet zo maar een winkel waar je schnaps kunt halen maar ook de fabriek komt even in beeld. Tiroler Brennerei Erber is niet alleen een begrip in Brixen im Thale maar zeker ook in geheel Oostenrijk. Door het jaar heen worden busladingen mensen op jaarbasis verwelkomd om een excursie te krijgen bij de Tiroler Brennerei Erber. Roel de Jong die de afgelopen week al vaker wat heeft ingezonden is daar geweest en wil dit graag met ons delen. De video en foto’s komen ook van zijn hand.

Brennerei Erber Erber Brixen im Thale

We waren we op uitnodiging van Erber “Der Tiroler Edelbrenner Seit 1651” bij een excursie met proeverij aanwezig. Uiteraard was er na de gratis rondleiding (met gratis proeverij met maar liefst 43 verschillende smaken om te proeven) de mogelijkheid om de lekkere producten te kopen, geen verplichting.

De rondleiding begon met de stelling wat destilleren was. Iedereen kookt thuis water, iedereen destilleert. Men legde uit hoe het in zijn werk ging met alcohol en er werd verteld dat er ook gevaren aan onjuist destilleren verbonden zijn. Erber destilleert in koperen ketels. Koper bindt heel veel stoffen die bij het branden onvermijdelijk en niet gewenst zijn.

Rondleiding Erber koperen schnaps ketel

De koperbranderij is de basis voor een volle, zachte en een harmonische Edelbrand. Als je geniet van het aroma van de vruchten laat het je smaakpapillen exploderen.

Brennerei Erber Brixen im Thale

Elke branderij in Oostenrijk wil laten zien de beste te zijn. Bij Erber viel gelijk op dat er vele certificaten en prijzen gewonnen zijn met haar producten.

Williams Erber Schnaps

prijzen zijn wel van een tijdje geleden.


schnaps Erber

Prijzen zijn niet meer van deze tijd.

 Wettelijk mag Schnaps alleen zo heten als er aan een aantal eisen is voldaan:

  • Het moet een helder product zijn;
  • Het moet van fruit gemaakt zijn;
  • Het moet een destillaat zijn;
  • Elke fles moet minstens 33% vruchtenalcohol/destillaat bevatten;
  • Een schnaps moet het teken van fruit op het etiket hebben.

Voor we begonnen aan de proeverij liet men ons het verschil zien tussen een Schnaps, Geist en Spirutuose. De Schnaps is de puurste in vorm. Mannen zijn hier meer liefhebber van dan vrouwen, echter kiezen vrouwen liever de andere vormen. Maar is Schnaps nu gezond? Natuurlijk niet bij het drinken van te veel maar 1 of 2 glaasjes per dag heeft een positieve werking op het lichaam.

Ik heb daarom wat ingekocht want ik wil graag hier terugkomen.

Wellicht tot in de sneeuw!

Groeten Roel”

Wij bedanken Roel voor zijn bijdrage. Mocht Roel van de winter ook hier weer zijn dan horen we dat vast van hem. Mocht een van jullie het stokje over willen nemen van Roel met berichtgeving uit de Oostenrijk  dan kan dat. Mail ons maar op info@skiweltbrixental.nl

Tiroler Brennerei Erber

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...