Rots valt op Fernpassstrasse bij Nassereith

Rots valt op Fernpassstrasse bij Nassereith

Rots

@zeitungsfoto.at

Rots valt op Fernpassstrasse bij Nassereith, jullie hebben gisteravond al de video?s gezien vanuit Zwitserland. Daar ging het er ook heftig aan toe. Gemist kijk HIER.

Ook in Oostenrijk heeft het behoorlijk geregend op een aantal plaatsen. Donderdagmiddag was het bij Nassereith goed bal, sterke regeval en zelfs hagel hebben het daar goed in de war geschopt. Tussen 2 tunnels zijn maar liefst 3 modderstromen gesignaleerd. Één daarvan is dwars door het gezekerde net gegaan. Dat heeft er ook toegeleid dat een rots naar beneden is gevallen en die kwam terecht op de Fernpassstrasse. Gevolg was ook dat de Fernpassstrasse afgesloten werd voor alle verkeer.

Men verwacht dat dit tot middernacht  aanhoud. Op dit moment is er een verkeerslicht geplaats want de kant van de rotswand wordt vrijgehouden en dat betekent dat er nog maar 1 spoor is?

Morgenochtend zullen andere voorzorgen genomen worden zodat de straat weer kan worden vrijgegeven. Pas over 14 dagen is de rotswand weer gezekerd. Tot die tijd houd men het weer in de gaten en mocht er weer stortbuien komen zet men de straat weer af.

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...