Weerbericht Ruim 30 graden warmer

St Johann in Tirol Zonsondergang

Weerbericht Ruim 30 graden warmer

Gisteren hadden we al bericht over de warmte die eraan komt, in vergelijking met de kou van de afgelopen dagen stijgt de temperatuur maar liefst 30 graden in Oostenrijk.

Een zwak warmtefront zorgt vanmorgen nog voor regen in het noordoosten van Oostenrijk. In Vorarlberg en aan de zuidkant is het juist al droog en breekt de zon vaker door. Vanmiddag wordt het overal droog en schijnt de zon steeds vaker. De temperatuur loop op naar een graad of 10, op 1500 meter dooit het enkele graden.

Morgen belooft een droge dag te worden met in de ochtend veel ruimte voor de zon. In de loop van de middag neemt de bewolking geleidelijk toe maar de zon blijft de overhand houden. Met 12 of zelfs 13 graden in de dalen begint het al lenteachtig aan te voelen. Ook vrijdag is het zacht maar in het westen kan soms wat regen uit de bewolking vallen. De sneeuwgrens ligt rond de 1700 meter.

<ahref=”https://fantastischoostenrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/fd.jpg”>

Het weekend brengt een thermisch hoogstandje. De stroming wordt zuidelijk en droger. De zon komt er vaak bij en de temperatuur gaat verder de lift in. Op veel plekken wordt het 10 tot 15 graden, op enkele stekken zelfs 17 of 18. Dat is ruim 30 graden warmer in vergelijk met het begin van deze week. Dergelijke schommelingen zijn best bijzonder.

Ook na het weekend blijft het zacht lenteweer met veel ruimte voor de zon. Pas later in de week kan het koeler worden, waarbij een winterse optie ook nog tot mogelijkheden behoort.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...