Meer rust in de atmosfeer Oostenrijk

Defereggental gistermiddag

Eindelijk keert de rust in de atmosfeer een beetje terug! Want wat heeft het afgelopen week gespookt in Oostenrijk, met absoluut toppunt van extreem weer gisteren. Maar het gevaar is nog niet helemaal geweken. Zo is de kans op lawines nog altijd erg groot. Ook blijven de scholen in Oost-Tirol vandaag gesloten en is er kans op overstromingen.

Maar ondanks al deze ongemakken en overlast is de atmosfeer een stuk rustiger geworden. Vandaag is het dan ook geen onaardig weer met een mix van wolkenvelden en enkele zonnige momenten. In het oosten kan in de ochtend nog een bui vallen. Daarbij staat er in de dalen ook minder wind en is van storm geen sprake meer. Wel staat er op de hoogste bergtoppen een windkracht 6 á 7. De combinatie van deze wind en al die vers gevallen sneeuw kunnen tot lawine’s leiden. Wellicht zullen dan ook veel skigebieden nog lang (deels) gesloten zijn of blijven.

Uiteindelijk neemt aan het eind van de middag de bewolking weer toe en volgt er aan de zuidkant opnieuw regen en sneeuw.


Morgenochtend perioden met regen en sneeuw in Karinthie en Oost-Tirol. Ook rondom de hoofdkam op de gletsjers enige tijd sneeuwval. Daarbij schommelt de sneeuwgrens rond de 1400 meter. Elders meest droge maar bewolkte condities bij een verder afzwakkende wind. Op de bergtoppen staat een zuidelijke windkracht 5 á 6. De middag brengt ook droger weer aan de zuidkant en daarmee lijkt deze nieuwe sneeuwstoring op een sisser af te lopen. Toch kan er nog 10 tot 20cm bijvallen wat de situatie zeker niet ten goede doet.


De woensdag brengt dan echt een weersverbetering. Het is door de komst van een hogedrukgebied boven Oost-Europa overal droog en de zon krijgen we vaker te zien. Sowieso is het de opmaak voor een langere periode met rustig maar zacht weer. De stroming blijft namelijk zuidelijk georiënteerd en storingen op gepaste afstand.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht