Rustig en mooi de nazomer in

Rustig en mooi de nazomer in

Gries am Brenner kijkend richting de Brennerautobahn © Ger Zonneveld Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Rustig en mooi de nazomer in

De nazomer in de komende dagen verloopt rustig, warm, zonnig en vrijwel onbewolkt.

Vandaag zet de zonnige nazomer onder invloed van hogedruk door. De dag zal lokaal weer kunnen beginnen met mist maar verdwijnt zodra de zon erbij komt. Het blijft onbewolkt met een zwakke tot matige wind uit het noordoosten tot zuid.

Het wordt opnieuw warm met maximum tussen de 25 en 30 graden.

Morgen start de dag weer lokaal met een mistbank maar verdwijnt zodra de zon erbij komt. Het zal weer een onbewolkte en warme dag worden, en de wind zal ook geen verkoeling bieden. De wind is zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Maximum ligt ook nu tussen de 25 en 30 graden.

Temperatuur op 2 meter in Sölden laat een dalende trend zien.
Temperatuur op 2 meter in Saalbach laat een dalende trend zien.

Weekend weer

Vrijdag nog steeds zomers met in het westen en zuiden lokaal mist. Onbewolkt zal het niet worden, in de loop van de middag komen in Vorarlberg en Noord-Tirol  meerdere stapelwolken voor. De wind is matig en in het oosten soms stevig uit het oosten tot zuidoosten met een maximum tussen de 24 en 31 graden.

Zaterdag heeft de zon de overhand maar in het westen kunnen wolkenvelden overdrijven. De dag begint lokaal weer met mist totdat de zon erbij komt. Het blijft droog met een soms krachtige wind uit noordoosten tot zuidoosten. Maximale waarden liggen tussen 25 en 31 graden.

Zondag gaat de zomer verder en begint het weer lokaal met mist. In het westen ontwikkelen zich in de loop van de middag cumuluswolken waaruit lokaal onweersbuien kunnen vallen. De wind is zwak tot matig, in het oosten soms stevige wind uit het oosten tot zuiden. Middagtemperaturen liggen tussen de 26 en 31 graden.

De nazomer verloopt tot het weekend rustig en warm of dit na het weekend doorgaat is nog onzeker. Signalen lijken te gaan voor kouder en nat.

Hoe het verder loopt dat lees je morgen weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Turner Logo 2023 wit

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...