Rustig herfstweer maar sneeuw is onderweg

Herfst in Oostenrijk

Herfst in Oostenrijk foto @FRans Voogd

Rustig herfstweer maar sneeuw is onderweg.

Vandaag wordt een FANtastische dag in Oostenrijk. De zon schijnt de hele dag, vooral in de bergen. In het laagland is er aanvankelijk wat mist, die in de loop van de ochtend op veel plekken oplost en plaats maakt voor de zon. In sommige regio’s kan de mist echter hardnekkig zijn, Ober- en Niederösterreich, in Wenen en het Burgenland. Ook in het zuiden lost de hoge mist waarschijnlijk niet overal op, en kan hij hier wel tot 1500 meter blijven hangen.

De wind draait snel van oost naar zuid en is soms stevig, in sommige dalen kan de föhn wat gaan waaien. De temperaturen bereiken meestal 11 tot 18 graden, met een föhnwind is 20 graden mogelijk. Op 2000 meter hoogte is het in de middag tussen de 4 graden in de zuidalpen en 8 graden in de noordalpen.

weerbericht herfst oostenrijkse vlag

Maandag de nationale feestdag

Mist en zon in het oosten en in het westen komt de föhn en later komt er een koufront in. In de oostelijke helft van Oostenrijk schijnt de zon vaak op de bergen. In het laagland  moet je echter rekening houden met (dichte) mist. De mist lost overdag in de meeste gebieden op en maakt plaats voor de zon, maar in sommige gebieden blijft het in de  middag bewolkt.

In de westelijke helft van het land is het aanvankelijk nog deels zonnig. In Vorarlberg, op de hoofdkam van de Tiroolse Alpen, in Oost-Tirol en OberKärnten pakken zich echter al in de ochtenduren dichte wolken samen en in de ochtend begint het te regenen. In de namiddag wordt de regen sterker en verspreidt zich steeds meer over heel Tirol, ook in de avond komt deze neerslag naar het Salzburgland en het westelijke gedeelte van Oberösterreich. In het westen zakt de sneeuwgrens op veel plaatsen tegen de avond tot 1500 tot 1000 meter.

Sneeuwval Oostenrijk 27 oktober 2020

Op de bergen staat soms een stormachtige zuidwestelijke wind, in sommige dalen neemt de föhn het over, in het oosten en zuiden staat een behoorlijk windje komend uit zuid tot  zuidwest. Van Vorarlberg tot Oberösterreich daarentegen draait de wind overdag, vooral in het laagland en in het middelgebergte en het gaat afkoelen. In de middag liggen de temperaturen tussen 4 graden in het Bregenzerwald en 19 of 20 graden tot in Wenen,  Burgenland en het zuiden van Steiermark. Op 2000 meter is het min 2 tot plus 7 graden.

Op dinsdag is het zwaar bewolkt en kan het af ​​en toe regen. Dit geldt voor Osttirol, Karinthië, Salzburgerland en het westen van Obersteiermark. De sneeuwgrens is variërend. Aan de noordkant van de Alpen kan het af en toe een korte tijd tot bijna 500 meter sneeuwen, maar meestal is de sneeuwgrens 1000 tot 1500 meter, In het zuiden en oosten soms ruim boven de 1500 meter. In Burgenland is er ’s morgens vroeg een beetje zon en in de middag kan dat gebeuren in Vorarlberg en Noord Tirol. Maximum temperatuur tussen de 4 en 10 graden. In het oosten en zuidoosten 10 tot 16 graden.

Neerslag Oostenrijk tot 27 oktober 2020

Hoe het verder in de week gaat daar kijken we morgenochtend weer naar.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht