Rustig herfstweer in Oostenrijk

Rustig herfstweer in Oostenrijk

Op de weerkaarten zien we deze ochtend een opbouwend hogedrukgebied net ten noorden van Oostenrijk. Dit hogedrukgebied drukt de stempel op het weerbeeld want het is de komende dagen rustig herfstweer. Maar echt zonnig kaiserwetter zit er helaas even niet helemaal in. Zo kan er vandaag wat lichte regen in het zuiden vallen en ook de komende dagen zijn er vaak wolkenvelden.

Vanmorgen start de dag deels bewolkt en deels zonnig. De meeste bewolking komt in het zuiden en westen van het land voor. Uit de bewolking kan vrijwel de hele dag wat lichte regen of een bui in Karinthië en Stiermarken vallen. Vanmiddag breekt ten noorden van de hoofdkam de zon steeds vaker door en het wordt maximaal 16 tot 19 graden. Vanavond wordt het ook droog aan de zuidkant en in de nacht komen enkele opklaringen voor.


Morgen is het op meer plaatsen droog en rustig herfstweer. Ook staat er maar weinig wind en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In oa Vorarlberg kan de bewolking nog dik genoeg zijn voor een bui. Daarbij is het niet heel bewolkt met maximaal 17 tot 21 graden. De 20 graden of meer in Tirol en het Salzburgerland. Morgenavond kan er ook elders in Oostenrijk een bui vallen.

Dinsdag krijgen we te maken met een tweedeling, ten noorden van de hoofdkam wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Hier is het opnieuw vrij rustig herfstweer. Maar tegelijkertijd komen dikkere wolkenvelden aan de zuidkant voor. Hier ontstaan in de loop van de dag enkele regenbuien. Opnieuw is het niet al te koud met maximaal 18 of 19 graden.

Ook de rest van de week blijft het rustig herfstweer met een hogedrukgebied niet al te ver van Oostenrijk. Maar het hogedrukgebied is helaas niet sterk genoeg. Hierdoor blijven wolkenvelden het weer geregeld bepalen. Ook de rest van de week is het gemiddeld 17 tot 19 graden. Aan het eind van de week volgt waarschijnlijk onstuimiger herfstweer. Storingen vanuit het westen naderen en ook de sneeuwgrens kan weer zakken tot onder de 2000 meter.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Cityhouse Flipside Groot Banner

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...