Rustig najaarsweer zet nog eventjes voort

Rustig najaarsweer zet nog eventjes voort

1300_lm
Momenteel is het niet heel spectaculair weer in Oostenrijk. Het is erg rustig in de atmosfeer, zon en wolken wisselen elkaar af. Daarbij ligt de temperatuur vandaag in de dalen rond een graad of 17 a 18. Nog niet erg herfstig, want sinds vanmiddag 16:21 is de astronomische herfst begonnen.

prec_16092121_16092106
En dit rustige weer blijft aanhouden. Want het hogedrukgebied dat ten Noorden van Oostenrijk ligt blijft daar nog even liggen. Storingen van de oceaan bereiken hierdoor Oostenrijk niet.

prec_16092512_16092106
Maar richting het weekend vervormt langzaam het hogedrukgebied en draait de wind naar een zuidhoek. We zullen de komende dagen daardoor meer zon zien, want de lucht is droger. Daarbij stroomt ook warme lucht uit over Oostenrijk. Hierdoor voelt het de komende dagen nog erg (na)zomers aan.

lekekr
t850_16093018_16092100

Maar na het weekend stort het hogedrukgebied in en krijgen storingen vanaf de oceaan vrij spel ! Het wordt herfstig met sterke en snelle afwisselingen. De ene dag kan het flink regenen en hozen terwijl de volgende dag het weer wat rustiger is. Daarbij lijkt over precies een week een koude bel vanaf de Noordpool richting Oostenrijk te zakken. Dit kan wel eens de eerste winteraanval zijn met de eerste serieuze sneeuwval tot 1000 meter sinds de zomer.

Helaas is dit nog erg ver weg. Maar de signalen zijn er wel degelijk.

Fijne dag en tot vrijdag !
Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk.

(PS vanaf vandaag publiceren we om de 2 dagen een nieuw weerbericht !)

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht