Rustig, vaak fris herfstweer met maandag kans op neerslag

Rustig, vaak fris herfstweer met maandag kans op neerslag.

Eigenlijk dekt de titel de lading niet helemaal. Maar je kunt ook een titel maken in boekvorm want er zijn grote verschillen deze dagen. Na maandag wordt het namelijk ook zachter met neerslag …. maar niet overal. En gisteren is er heerlijke sneeuw gevallen zoals hier in Schröcken.

Vandaag trappen we af met een koude ochtend. Op grote schaal is er nachtvorst en hier en daar wat aangevroren mist. De temperaturen liggen dik onder nul. Zodra het geheel is opgeklaard was de vorst tegen zonsopkomst hier en daar streng. Door de vers gevallen sneeuw is er dan veel uitstraling en daardoor is het zo koud. Het is nog niet overal opgeklaard en in het oosten kan er nog een sneeuwbui uitgeperst worden. De wind is zwak en een beetje veranderlijk. Tegen de middag komen er steeds meer opklaringen. De temperatuur veranderd maar weinig en het blijft de hele dag koud.

Slechts op een enkele plek zal de 0°c overschreden worden. Kortom eigenlijk een heerlijke dag.

Zondag is eigenlijk hetzelfde als vandaag met dien verschil dat het een tikkie milder is. Zo nu en dan schuift er een wolkje voor de zon en in de ochtend is het wederom koud. Hier en daar kan er ook wat mist of laaghangende bewolking zijn maar die verdwijnt in de loop van de dag. Er schuift een omvangrijk hogedrukgebied over de Alpen van west naar oost die het fraaie weer veroorzaakt. Achter deze rug ligt echter wat zachtere lucht klaar. Het blijft op zondag echter nog vrij fris en met 8°c heb je het wel gehad. De vorstgrens stijgt naar de 2500 meter.

Maandag is er dan weer meer bewolking. Ten noorden van de Alpen schuift er een band met neerslag over Tsjechië die nog net de noordoost hoek van Oostenrijk kan raken. Daar is het dan nat en druilerig terwijl in het westen de zon nog wel eens door de wolken kan prikken. Doordat deze band met neerslag dwars door het hogedrukgebied geperst wordt zal er niet heel veel neerslag uit vallen. Het zijn de restanten van een koufront en boven de 1200- 1500 meter kan het weer een beetje sneeuwen. Het uiterste westen en zuiden  blijven droog. De temperaturen liggen van west naar oost tussen de 10° en 5°c.

Dinsdag schuift het hogedrukgebied meer naar het oosten weg en wordt er mildere lucht uit zuidwestelijke richting over de Alpen geblazen. De zon komt er lekker door en de temperaturen doen er nog een streepje bij. Gewoon lekker herfstweer en iets te mild voor de tijd van het jaar. Woensdag idem dito maar dat is alweer iets verder weg.

Want juist op woensdag worden de oceaandepressies ook weer wat opdringerig. Daarover later meer want we houden uiteraard vinger aan de pols.

Fijn weekend!

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht