Rustig weer, weekend sneeuwbuien?

Brixen gisteren

Het is momenteel rustig weer in de Oostenrijkse Alpen. Gisteren bepaalde wolkenvelden nog het beeld. Vandaag is dat wel anders want in heel Oostenrijk schijnt de zon flink.

Het rustige en zonnige weer danken we aan een stabiel hogedrukgebied waarvan de kern precies boven Vorarlberg ligt. Dit systeem houdt alle storingen op afstand. Vandaag is het na het optrekken van een enkele mistbank zonnig. Alleen Niederösterreich blijft gevoelig voor wolkenvelden. Met een middagtemperatuur van 0 graden op 1500 meter is het vandaag op hoogte milder. In de dalen blijft het door een aanwezige inversie vriezen. De nacht brengt in veel dalen strenge vorst.

Morgen is het na een koude start opnieuw flink zonnig. Op hoogte wordt er wel mildere lucht aangevoerd. Tussen de 1100 en 1800 meter is het 1 á 3 graden boven nul. Daaronder(inversie) en boven blijft het vriezen.

Vrijdag draait de wind naar het noordwesten en volgt een zwak warmtefront. De bewolking neemt toe en vooral de middag verloopt in een groot deel van Oostenrijk zwaar bewolkt. Uit de bewolking kan een spatje of vlokje vallen. Dit zullen geen grote hoeveelheden zijn. De sneeuwgrens ligt vrijdag rond de 1200 meter.

Zaterdag is het nog steeds rustig weer, en laat de zon zich wat vaker zien. Op 1500 meter koelt het geleidelijk af. Op deze hoogte vriest het dal alweer. Aan het eind van de dag neemt op nadering van een koufront de bewolking toe.

Zondag sneeuwt het na het koufront de hele dag rustig door. De sneeuwgrens komt op 1000 tot 500 meter te liggen. Helaas zullen het geen grote sneeuwhoeveelheden zijn, denk hierbij aan sneeuwhoeveelheden van ongeveer 10 centimeter.

Oudjaarsdag verloopt waarschijnlijk koud met een sterke noordoostenwind. Op alle hoogtes vriest het enkele graden en af en toe valt en een ondiep sneeuwbuitje. Silvesternebel(vuurwerkmist) blijft daardoor waarschijnlijk uit.

Jeroen Elferink

Banner CMP Groot 1200x600

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...