Rustig en zonnig, winter nog ver weg


De kop lijkt eraf te zijn, gisteren stonden op veel plaatsen in Oostenrijk de sneeuwkanonnen te blazen. Zo ook op de top van de Fleiding in Westendorf. Daar is sinds vorige week een nieuwe webcam geplaatst. Erg fraai!

Maar met deze prachtige winterse plaatjes moeten we het voorlopig nog even doen. De weerkaarten ogen amper winters, we zitten namelijk aan de warme kant van de straalstroom. Met een opbouwend hogedrukgebied in de buurt belooft het de komende tijd rustig en vooral zonnig te blijven. Alleen morgenmiddag passeert een frontrestant met tijdelijk meer bewolking en lichte neerslag.

Vandaag start de dag met veel ruimte voor de zon. Alleen in de lagere delen hangt mist of nevel, maar op de meeste plaatsen lost deze op. Onder een inversie stijgt de temperatuur naar waardes die normaal zijn voor de laatste decade van november. Boven de inversie (ligt op ongeveer 1300 meter) wordt het vrij mild met op 1500 meter hoogte 7 of 8 graden in de plus. In de loop van de dag trekken vanuit Duitsland enkele sluierwolken over, vooral in het noorden kan de zon het dan wat moeilijker krijgen.

Morgen start de dag ook zonnig maar al snel volgen wolkenvelden. Alleen in het westen blijft de zon langer schijnen. Tot ver in de middag blijft het overal droog, tijdens de namiddag volgt wat lichte regen in het noorden en oosten van het land. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1700 meter. Veel neerslag wordt echter niet verwacht.

Over de komende dagen kunnen we kort blijven; het blijft rustig en zonnig. Het stromingspatroon moet structureel veranderen, voorlopig lijkt dit nog niet het geval.

Jeroen Elferink
Meteoroloog

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Haus Steiner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht