Rustiger met meer zon in Oostenrijk

Sölden Kaiserwetter

Rustiger met meer zon

Gisteren nog sneeuwde het vrijwel de hele dag tot dal-niveau in Oostenrijk. Tenminste vrijwel alle dalen aan de noordkant zijn tot 600 meter wit geworden. Maar de komende dagen zal er niet veel sneeuw meer bijvallen. Het is een stuk rustiger met meer zon en droger weer.

Vanmorgen trekt de laatste pluk met sneeuwval weg en wordt het vanuit Vorarlberg overal droog met de zon erbij. Lange tijd blijft het vrij zonnig weer met weinig wind. Daarbij loopt de temperatuur voorzichtig op naar waarden tussen de 4 en 8 graden, in schaduwrijke dalen blijft het met een sneeuwdek een stuk kouder. De vorstgrens ligt rond de 1500 meter. Halverwege de middag neemt de bewolking opnieuw toe en tegen de avond volgt een band met regen vanuit het westen. Deze band trekt vlot over bij een sneeuwgrens die rond de 1200 meter ligt. Maar in de nacht volgen opklaringen en gaat het vriezen.

Meer zon zien we morgen als een zwak tussenhoog voor stabieler weer zorgt. Het is morgen vrij rustig weer maar de westenwind voert wel mildere lucht aan. Hierdoor kan het in de middag zomaar eens 5 tot 10 graden worden, de vorstgrens stijgt naar 1600 meter. Opnieuw is het koeler in schaduwrijke dalen met een sneeuwlaag. Tijdens de nacht naar vrijdag zijn er weer brede opklaringen en koelt het hard af. Ook kan het tot matige vorst komen.

Regionaal valt er nog wat sneeuw bij de komende dagen

Vrijdagochtend start de dag koud en eerst nog helder. Maar opnieuw komt een zwak frontje dichterbij en al snel begint het te regenen. Hierbij bestaat in de ochtend in het westen in de dalen kans op lokaal kortdurende ijzel. De sneeuwgrens ligt tussen de 1400 en 1600 meter, hierboven is het dus sneeuw. De gehele vrijdag blijft een beetje regen of sneeuw mogelijk, waarbij tegen de avond de sneeuwgrens naar 1200 meter zakt. Nergens worden grote hoeveelheden verwacht.

Vanaf het weekend is het een aantal dagen mooi weer met opnieuw meer zon. Maar op kouder weer met meer nieuwe sneeuw moeten we nog eventjes wachten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...