Saai wisselvallig weer zet door deze week!

regenboog, bui, regen

Saai wisselvallig weer zet door deze week!

Zoals de andere weermannen van de week ook schreven, het is Copy Paste weer en het lijkt elke dag weer hetzelfde. Heerlijk weer met een zonnetje is waar we naar uitkijken maar helaas moeten we daar nog opwachten. Wellicht komt dat weer als we weer mogen reizen naar Oostenrijk. De eerste stap daartoe wordt woensdag 19 mei gezet maar gaat het weer daar ook in mee?

Vandaag wordt het een beetje milder, de zon komt er ook af en toe even bij. Van Vorarlberg tot het Mostviertel zijn echter ook wolken en regenbuien aanwezig. In de namiddag zijn enkele onweersbuien niet uit te sluiten, maar het zwaartepunt van de regen verschuift langzaam naar het zuiden.

Er staat een sterke westenwind.  Van de Hohen Tauern, Obersteiermark tot Niederösterreich kan de wind ook toenemen tot stormkracht. Windstoten worden verwacht van 70 tot 80 km per uur. De temperatuur loopt op tot 13 á 19 graden. In het  zuidoosten zelfs 21 of 22 graden. Op 2000 meter is het min 1 tot plus 4 graden. De sneeuwgrens ligt tussen de 1400 en 2000 meter hoogte. In het noorden van Vorarlberg  kan het tot 1400 meter sneeuwen.

Woensdag is het weer wat frisser en de zon zien we hoogstens een paar uur. In het zuiden komt eerst een lagedrukgebied langs en die zorgt voor regen. Ook komt er snel een wolkenband binnen gedreven tussen Vorarlberg en Oberösterreich. Daaruit zullen zeker ook wat buien binnenkomen. Ook richting het oosten gaat het in de middag regen en een onweersklap is niet uitgesloten.

Ook nu weer waait het sterk. Dit keer ook weer van de Hohe Tauern, Obersteiermark richting Niederösterreich. De wind waait uit het west tot noordwesten en is stormachtig. Maximum temperatuur ligt tussen de 9 en 18 graden. Op 2000 meter is het min 2 tot plus 2 graden. Sneeuwgrens ligt tussen de 1200 tot 1800 m, in de noordalpen ligt deze in eerste instantie nog op 1200 meter.

Weer Oostenrijk 18 mei 2021

Hoe ziet het er verder uit?

Op donderdag krijgen we wer hetzelfde weertype, zon, wolken, buien en onweersbuien. In het gebied tussen Salzburg tot Wenen zal dt weertype er de hele dag zijn. Ook staat er nog steeds een stormachtige wind van west naar noordwest. Maximum temperatuur ligt tussen de 10 en 20 graden, in het zuiden het warmst.

Vrijdag is het weer milder. De zon is wel te zien maar dat is meer weggelegd voor de regio in het oosten en zuidoosten. In de overige gebieden kan zeker nog wel wat regen vallen. Maximale waarden: van west naar oost 14 tot 24 graden.

Hoe het weekend weer eruit gaat zien… daar kijken we morgen naar.

Kitzbühel in de zomer

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Haus Steiner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht