Saaie maar FANtastisch weertype houd het nog even vol

Hintersteiner See Herfst

Saaie maar FANtastisch weertype houd het nog even vol

Afgelopen nacht heeft het zeker op plekken in de alpen weer lekker gevroren. Temperaturen zouden zijn teruggegaan tot 5 graden onder nul…. Heel jammer is dat ons weerstation het op dit moment even niet doet. Is een wifi probleem maar dat kunnen we op afstand even niet repareren.

Maar terug naar het weer.

Donderdag, de dag start uiteraard weer met mist en de plek waar de zon het meeste gaat schijnen dat is in de bergen. Wat een FANtastisch Herfstweer heerst er op dit moment. In het Donaugebied, het noorden en in het zuidoosten van Oostenrijk krijgt de mist nauwelijks gaten en blijft het de hele dag grotendeels bewolkt. Maar geleidelijk komen de meeste bergen en ook de noord- en oostrand van de Alpen in de zon en slechts af en toe trekken er wolken door. In Bregenz en de stad Salzburg is er kans op zon. Er staat een matige, soms harde wind van zuidwest naar zuidoost. De temperaturen lopen op van 4 tot 14 graden, afhankelijk van de zon. Op een hoogte van 2000meter is het 3 graden.

Westendorf 20 okt 2018

In de dalen mist en boven FANtastisch. Unten grau oben blau

Vrijdag, Ook deze dag start weer bijzonder mistig in een aantal gebieden. Maar de kans is groot dat de mist en bewolking overdag zal  verdwijnen. In het westen en zuiden schijnt de zon langer. In het noorden en oosten is het genoeg voor minimaal een paar uur zonneschijn. Wolken zijn er ook maar die vormen geeb gevaar voor wat betreft neerslag. Er staat een matige tot krachtige wind van zuidwest naar zuidoost. De temperaturen lopen doorgaans op tot 7 à 15 graden. Op 2000 meter is het 1 tot 4 graden.

Grote vraag is komt er een einde aan dit saaie weertype voor de weermannen. Zou je nu in Oostenrijk zitten dan zie je zeker graag een vervolg van dit saaie weertype. Van ons mag het zeker nog wel 10 dagen zo blijven maar dan graag een omslag van het weer en ook wat kouder en sneeuw in de bergen. Of dit uitkomt, daarvan brengen we jullie de komende tijd van op de hoogte. Dagelijks staat er een weerbericht klaar om 8 uur in de ochtend.

Weerbericht Oostenrijk 12 november 2020

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...