Saalbach (1003 meter)

Saalbach pistekaart 2020 2021

Saalbach maakt deel uit van het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, en valt onder het district Zell am See wat hier zo’n 25 minuten rijden vandaan is. Saalbach ligt op zo’n 90 minuten rijden van de Oostenrijks-Duitse grens, en is met zijn zusterdorp Hinterglemm een geliefd dorp onder de Nederlanders met de nodige aprés ski mogelijkheden.

Saalbach is omringt met drie afdalingen in het dorp waarvan een een zwarte piste is, omdat de drie afdalingen in het dorp uitkomen zul je de nodige skiers en snowboards door het dorp zien lopen om van de ene afdaling naar de andere afdaling te kunnen gaan. Saalbach is meer op familie’s georiënteerd daardoor zul je in de avond en nacht geen uitbundige feesten gehouden worden, rond 8 uur in de avond is het rustig op straat. Ook is het dorp autoluw met verschillende restaurants, winkels , hotels en barretjes. De verschillende tenten die Saalbach rijk is in het dorp zijn Bauer’s Schi-Alm, Hinterhagalm, Panoramaalm en Eva’s Alm een aanrader.

In het skigebied is in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd, zo zijn er nieuwe en snelle liften zijn aangelegd. Dit heeft een positief effect op de wachttijden, die zijn er eigenlijk niet. Vanuit Saalbach heb je de mogelijkheid om op 4 plekken naar boven te kunnen, dit zijn de Kohlmaisgipfelbahn, Bernkogelbahn, Schattberg X-Press en de Kohlmais 3er waarna je de Panorama 6er kan nemen. Al deze liften zijn lopend te bereiken, mede daardoor zul je de gehele dag een hoop mensen in het dorp aanwezig zijn.

Ook zijn er de nodige skiroutes zodat je leuke tochten kunt maken, zo heb je de Skicircus ronde, de Hinterglemm ronde, de Saalbach ronde, de Leogang ronde, de Tirol ronde en the Challenge.

Op de pistes rond Saalbach heb je de nodige funparks, met name op de Bernkogelbahn vindt je er twee. Maar ook is er een rodel mogelijkheid en is er een heuse WM-Strecke namelijk de afdaling 53 op de Kohlmaiskopf.
Saalbach is een gezellig plaatsje wat een luxere uitstraling heeft met dank aan de vele 4 sterren hotels en omdat het centrum autoluw is, omdat de Kohlmaisbahn, Bernkogelbahn en de Schatterbergbahn hier hun dalstations hebben is alles lopend te doen. Maar zoals in iedere skidorpen rijden er ook bussen tussen Zell am See, Saalbach en Hinterglemm.

Er zijn geen verlichte pistes in Saalbach, die eer is aan Hinterglemm en Leogang.

Hieronder de interactieve kaart van het skicircus SaalbachHinterglemm Leogang Fieberbrunn.