Saalbach bouwt een nieuwe lift, Limberg 8er

Saalbach Limberglift 2021

Limberg, Saalbach bouwt een nieuwe lift, Limberg 8er

Saalbach heeft bekend gemaakt dat men deze zomer de Limberg 4-er gaan renoveren. In mei 2020 zouden ze starten met de bouw van een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift, vermoedelijk van het merk Doppelmayr. De nieuwe lift zou dezelfde stijl krijgen als de Asitzmuldenbahn (in Leogang) die vorig skiseizoen is vernieuwd.

Het dalstation zal iets lager liggen dan het huidige dalstation en er wordt ook een stukje nieuwe piste aangelegd naar het nieuwe dalstation. Dit zal er ook voor zorgen dat men in één keer vanuit Hinterglemm de verbinding naar Leogang kan maken zonder dat je met de Limberg nog eens omhoog moet nemen. De meeste liften in het skicircus hebben allemaal een kap, maar de Limberg 4er had er nog geen. De nieuwe Limberg 8er zal er hoogstwaarschijnlijk eentje zijn met kap, stoelverwarming en luxe zetels.

Tegen november 2020 zou de lift klaar zijn om in het volgende skiseizoen volop te draaien.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat.  Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

 1. Suzanne schreef:

  Dat je met de oude situatie niet ineen keer van Hinterglemm naar Leogang kan gaan klopt natuurlijk niet. Als je vanuit de Schattberg west top afdaling 7 en vervolgens 4 neemt dan kon je gewoon boven het Liftstation blijven en door skiën naar afdaling 2 en 2a. Misschien lijkt dat op de kaart niet zo. Maar dit kan wel. Er hoeft niet geprikt of gelopen te worden. En de Limberg lift is absoluut niet noodzakelijk.
  De lift is er alleen als je helemaal tot aan de onderkant zou gaan of als je gaat lunchen bij de simalalm. Maar ook dan kan je een heel klein stukje omhoog lopen en route 2a nemen naar beneden en is de lift niet nodig.

  Overigens kom je niet meteen in Leogang uit als je beneden aan afdaling 2a bent. Je bent dan in Vorderglemm en zal nog minimaal 3 liften moeten nemen wil je in Leogang uitkomen.

  Overigens wel fijn dat de lift vernieuwd wordt. Had het niet verwacht want het is geen cruciale lift. Maar over dat stukje extra piste begrijp ik ook niet helemaal… Bedoelen jullie wel de Limberg lift?

 2. Maurits schreef:

  Dat je als je goed hoog blijft ineenkeer kan doorsteken klopt van Schattberg west naar dalstation Schönleiten.

  Ze bedoelen alleen met doorsteken naar leogang in 1 keer richting de schönleiten die je richting leogang brengt, officieel had je dus eerst nog de limberg nodig om een stukje hoger uit te komen.

  Jou opzicht snap ik wel hoor dat het geen cruciale lift is, dit is als je een rondje gebied saalbach-hinterglemm doet niet cruciaal nee want dan pak je gewoon de 2a richting vorderglemm. Maar er zijn ook skiërs die dit niet doen , stel je wil vanuit Hinterglem, naar de Schattberg ost, dan zul je deze lift nodig hebben om boven bij Schattberg ost uit te komen. En Saalbach wil gewoon zo snel mogelijk alle niet koppelbare (liften die niet van de kabel afgaan) vervangen hebben, hierna resteren alleen nog de almbahn in Leogang , deze lift is echt niet noodzakelijk maar meer voor erbij en de Hochnördl in Fieberbrunn,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht