Saalbach Bouwupdate Limberg nieuwe 8 persoonslift

Saalbach Limberglift 2021

Saalbach Bouwupdate Limberg nieuwe 8 persoonslift. In maart 2020 maakte Saalbach bekend dat men in die zomer de Limberg 4-er zou gaan renoveren.

De bouw zou in mei 2020 beginnen en in november 2020 zou men klaar zijn met de bouw van een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift. De nieuwe lift zou dezelfde stijl krijgen als de Asitzmuldenbahn (in Leogang).

Helaas bracht zoals bekend de wereldwijde pandemie roet in het eten en werd het uitgesteld.

Tijdens de eerste voorjaarsvakantie waren we ook in Saalbach waar wij een copy van 75 jaar Saalbach vonden. Een mooi document over het gebied met daarin ook  een hoofdstuk over de nieuwe Limberg.

Limberg dal

Het nieuwe dalstation van de Limberg 8er

Limberg

De eerste Limberg een T-bar sleeplift werd in 1960 gelijktijdig gebouwd met de bouw van de Schattberg kabelbaan. Met de bouw van de Limberg had Saalbach ook een primeur te pakken, voor het vervoeren van zwaar materiaal werd gebruik gemaakt van de Russische Kamov twee-rotor helikopter. De locatie was in die tijd voor zwaar materiaal moeilijk te bereiken, het benodigde beton kon echter wel door de betonwagens op locatie gebracht worden.

De huidige lift komt uit 1994 en is een 4 persoons stoeltjeslift.

Limberg berg

Bergstation Limberg 8er

Poging 2

Nu de pandemie langzaam op zijn eind lijkt te komen kijkt men verder, de planning is dat dit jaar begonnen gaat worden met de bouw van de nieuwe Limberg. De capaciteit zal verhoogd worden en het dalstation zal ongeveer 400 meter lager komen te liggen. Hierdoor zal ook de piste verlengt worden. De lift zal niet alleen door de wintersporter gebruikt worden maar is ook ontworpen voor het vervoeren van fietsen. Mocht er in de toekomst fietsvervoer nodig zijn, dan zijn we er klaar voor aldus Walter Steiner operationeel directeur DI.

Technische data

Dit is wat er tot nu toe bekend is o.a. via Skiresort.nl.

Naam Limberg 8er
Type 8 persoons stoeltjeslift
Fabrikant Doppelmayr
Lengte 1412 meter
Capaciteit 3500 pers/uur
Snelheid 6 m/s
Tijd ca. 4:20 min.
Begin bouw 2022

Eerdere berichtgeving

Bron: 75 jaar Saalbach

Saalbach Bouwupdate Limberg, zodra we nieuws hebben zullen we het jullie weer brengen.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...