Saalbach bouwupdate nieuwe Limberg komt dit jaar

Nieuwe Limberg

De nieuwe Limberg 8-er. © Dave Hogervorst via Inside Saalbach.

Saalbach bouwupdate nieuwe Limberg komt dit jaar. Eindelijk zal de Limberg vervangen worden na een vertraging van 3 jaar.

De wereldwijde pandemie heeft voor veel onzekerheden gezorgd en na twee coronawinters waren of zijn nog steeds veel projecten onhold gesteld. Dit gebeurde ook met de Limberg. Het eerste plan was dat de nieuwe Limberg in november 2020 operationeel zou zijn.

De bouw van een nieuwe 8 persoonsstoeltjeslift zou in mei 2020 beginnen en in november 2020 zou men klaar zijn. De nieuwe lift zou dezelfde stijl krijgen als de Asitzmuldenbahn (in Leogang). De nieuwe Limberg zal verhoogd worden en het dalstation zal ongeveer 400 meter lager komen te liggen. Hierdoor zal ook de piste verlengt worden. De lift zal niet alleen door de wintersporter gebruikt worden maar is ook ontworpen voor het vervoeren van fietsen. Mocht er in de toekomst fietsvervoer nodig zijn, dan zijn we er klaar voor aldus Walter Steiner operationeel directeur DI.

Nieuwe Limberg

De nieuwe Limberg 8-er in Pistekaart 2023-2024. ©Dave Hogervorst via Inside Saalbach Facebook

Limberg

De eerste Limberg een T-bar sleeplift werd in 1960 gelijktijdig gebouwd met de bouw van de Schattberg kabelbaan. Met de bouw van de Limberg had Saalbach ook een primeur te pakken, voor het vervoeren van zwaar materiaal werd gebruik gemaakt van de Russische Kamov twee-rotor helikopter. De locatie was in die tijd voor zwaar materiaal moeilijk te bereiken, het benodigde beton kon echter wel door de betonwagens op locatie gebracht worden.

De huidige lift komt uit 1994 en is een 4 persoons stoeltjeslift.

De nieuwe positie staat al op de nieuwe (nog niet te verkrijgen) pistekaart voor het seizoen 2023-2024 echter bij diverse liften hangt de nieuwe pistekaart met de nieuwe Limberg 8-er er al in.

Technische data.

Dit is wat er tot nu toe bekend is (bron)

Naam Limberg 8er
Type 8-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met kap
Fabrikant Doppelmayr
Lengte 1412 meter
Hoogte bergstation 2019 meter
Hoogte dalstation 1569 meter
Hoogte 450 meter
Capaciteit 3600 pers/uur
Snelheid 6 m/sec
Duur rit ca. 4:20 minuten
Opening november 2023

Eerdere berichtgeving Limberg 8-er

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...