Saalbach Einde Kohlmaisgipfelbahn

Kohlmaisbahn februari 2018

De paasdagen zijn voorbij, de gebieden in de Alpen gaan richting het einde van het winterseizoen en met het einde van het winterseizoen betekent ook het einde van de iconische Kohlmaisgipfelbahn.

Op 20 maart 2018 sloot na 35 jaar de Kohlmais 3er sessellift. De dag later werd de sloop al ingezet. Nu een week voordat het Skicircus het winterseizoen sluit, sluit men ook een 2e hoofdstuk af. Namelijk het einde van de iconische Kohlmaisgipfelbahn.

Inmiddels zijn de eerste gondels al op transport, zoals hieronder te zien.

Iconisch

In het hele gebied zijn bijna alle liften inmiddels vervangen door een moderne lift, er zijn nog een paar oude liften. De Zwölfer Nordbahn is er een van, maar ook de welbekende gondels in Saalbach. De 4 groepen van 5 rode gondels doet al dienst sinds 1989, en is gebouwd door Doppelmayr.

8 april 2018

Het einde van dit FANtastisch winterseizoen nadert, het Skicircus is nog een week open. Met het sluiten van de Kohlmaisgipfelbahn kan men alleen via de Schönleitenbahn de Kohlmaiskopf op… of je gaat via Leogang.

De sloop is al in volle gang, hieronder een aantal foto’s van de firma Kogler.

Hieronder een aantal van Alpinforum, bron van onderstaande foto’s ©Paso7 Alpinforum.com

December 2018

Als alles verloopt volgens planning dan zal men met de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn naar boven gaan. Veel is nog steeds niet bekend, onderstaande lijstje is inmiddels bekend. Meer volgt in de toekomst.

  • 10 persoonsgondel identiek aan de Schönleitenbahn
  • vermoedelijke bouwer lift Doppelmayr
  • Nieuwe dalstation met garage
  • Nieuwe middenstation
  • Garage voor 100 voertuigen onder het dalstation
  • ingang garage via tunnel
  • Appartementen voor het personeel
  • Ingang dalstation op straatniveau

Doordat het middenstation ca. 30 m ten westen van het huidige middenstation komt, kon men al in 2017 met de bouw beginnen. Het gebouw van 3 verdiepingen is zo goed als klaar, het mist alleen nog de dakconstructie en de techniek voor de kabelbaan.

Eerdere berichtgeving over de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn zie hier, hier, hier en hier.

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht