Saalbach heeft beste zomer in 30 jaar

Wolfgang Breitfuss Saalbach

Wolfgang Breitfuss directeurTourismusverband Saalbach © saalbach.com, Markus Landauer

Saalbach heeft beste zomer in 30 jaar.

De zomer van 2022 is ondanks de pandemie beter geweest dan de afgelopen 30 jaar.

De zomer is goed verlopen zelf beter dan verwacht. De afgelopen periode kwamen velen naar het Glemmtal om te wandelen, mountainbiken, actieve vakanties vieren met het gezin en genieten van de natuur. De speerpunten voor Saalbach in de zomer en door gerichte marketing zijn steeds meer mensen geïnspireerd door de diversiteit van de regio.

Saalbach

© saalbach.com, Mia Knoll

Maar met een verbazingwekkende stijging van 9,7% ten opzichte van de zomer van 2021 was het een goede zomer. Gaat men dit vergelijken met de zomer van 2019 dan zie je ook een stijging in dit geval van 8,5% van het aantal overnachtingen ten opzichte van afgelopen zomer. Alleen in 1992 werden er meer overnachtingen in de periode van mei tot september geteld

“We zijn erg blij dat onze bestemming zo gewild is. De consistente merkstrategie inclusief innovatieve productontwikkeling, digital first in advertising en een hoge kwaliteit van de toeristische serviceketen zijn de hoekstenen van deze positieve ontwikkeling . “, aldus Wolfgang Breitfuss, directeur van de VVV Saalbach Hinterglemm.

Zo kan de zomer van 2022 in het Glemmtal met vreugde worden afgesloten.

Saalbach mountaibike

© saalbach.com, Moritz Ablinger

Hoogtepunten

De zomer van 2022 kende vele hoogtepunten. Zo kon eindelijk het GlemmRide Bike Festival in juli weer doorgaan en vond de  23e World Games of Mountain Biking in september ook in het Skicircus plaats. Naast de afwisselende paden voor de mountainbiker kon men ook genieten van de nieuwe  fAIRy Line op de Schattberg en de herinrichting van de Z-Line op de Zwölferkogel. Ook nieuw was de in juli geopende Escape Trail

Naast dit alles kon men ook genieten van de meer traditionele boerenmarkten in Hinterglemm en de de IVV Wereldkampioenschappen Wandelen in september dat veel gasten naar de regio lokten.

Bron: Saalbach.com

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...