De Saalbach Hiking Challenge

THE SAALBACH HIKING CHALLENGE

The Saalbach Hiking Challenge © Saalbach.com

Het Skicircus heeft al in de winter een challenge, een uitdaging voor de die-hards onder de wintersporters, maar ook in de zomer/herfst is men druk bezig om ook deze gasten uit te dagen. Één van de uitdagingen is de Saalbach Hiking Challenge.

Met een totale lengte van 70 km en 3.970 hoogtemeters is deze Challenge een behoorlijke uitdaging. De Saalbach Hiking Challenge is niet één maar drie lange afstandswandelingen. De nieuwste attractie van Saalbach Hinterglemm is er één voor de sportieve wandelaars. Zij moeten in staat zijn om de Pinzgau walk, de Seven Summits of Saalbach Hinterglemm en de Home of Lässig Walk te doen.

Is dit gelukt ontvangt dan ontvang je een speciale trofee.

Saalbach Hiking Challenge
Saalbach Hiking Challenge
Saalbach Hiking Challenge

De Trofee

Heb je een van de Hiking Challenge met succes afgerond, dan heb je naast het uitzicht, de mentale voldoening ook een trofee verdient. Deze trofee kun je ophalen bij de plaatselijke VVV. Om de trofee te kunnen verdienen moet de route gedocumenteerd worden, dit kan op twee manieren.

De analoge manier of de digitale manier.

De analoge manier is door de controlekaart bij iedere controle punt te laten afstempelen, dit gebeurd door middel van een tang die de kaart perforeert.
De digitale manier gaat via de app Summitlynx, de link is hiernaast te vinden voor zowel iOS als Android. Is er geen ontvangst op je mobiel, geen nood de app slaat het eerst offline op, als je weer online bent zal de app alles uploaden.

Om de trofee te verdienen moeten alle controlepunten gedocumenteerd worden, dit kan dus analoog (kaart afstempelen) of digitaal.

Klik op een van de onderstaande foto’s om meer te weten over de diverse wandelingen.

Home of Lässig Walk

Home of Lässig Walk

Pinzgau Walk

Pinzgau Walk

Seven Summits Walk

Seven Summits of Saalbach Hinterglemm

Hoe mooi het in het Skicircus in de zomer is kun je nog eens bekijken in onderstaande video, een FANtastische VIDEO!!!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...