Saalbach Hinterglemm organiseert mogelijk WK 2025

Saalbach WK 2025
© Wolfgang Breitfuß

Saalbach Hinterglemm organiseert mogelijk WK 2025

Saalbach Hinterglemm hoopt op goed nieuws en zijn in afwachting of zij het WK 2025 mogen organiseren. Eerdere stemming is door de huidige crisis uitgesteld. Saalbach is de kandidaat voor Oostenrijk na de verloren strijd voor het WK 2023.

Aanstaande zaterdag zal het FIS-bestuur via een videoconferentie beslissen wie het wereldkampioenschap Alpineskiën mag organiseren. De kansen voor Saalbach Hinterglemm zijn goed maar de concurrentie is groot. De 16 bestuursleden van de FIS, waaronder ÖSV-voorzitter prof. Peter Schröcksnadel, moeten kiezen tussen drie aanmeldingen. De concurrenten zijn Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) en Crans Montana (Zwitserland).

Mocht Saalbach Hinterglemm de bid winnen dan is het de tweede keer dat zij het wereldkampioenschap mogen organiseren, de eerste keer was in 1991 in Saalbach zelf.

“We zijn ervan overtuigd dat we een ervaren en competente partner hebben op de WK-locatie van 1991 en hopen dat we deze keer het vertrouwen van het FIS-bestuur kunnen winnen. Samen met onze vrienden in Saalbach heeft de ÖSV in het recente verleden verschillende grote evenementen kunnen organiseren ” aldus ÖSV-voorzitter Peter Schröcksnadel in een persbericht.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm
Zicht op de Zwölferkogel

Locatie Zwölferkogel

De locatie is bekend dat wordt de Zwölferkogel op deze berg bevind zich de enige permanente racepiste. Het is ook de berg waarop in 2015 de Wereldbeker wedstrijden plaatsvonden en toen (elders) twee wereldbekerwedstrijden werden geannuleerd waren. En het was ook de berg die begin dit jaar weer een geannuleerde race overnam. Dit keer door de huidige situatie. Kortom men weet hoe men snel en goed een race moet organiseren, de faciliteiten zijn er en de kennis ook.

“We staan ​​achter ons concept van ‘Eén berg – alle competities’ en hebben vertrouwen in de beslissing. Als we het bod krijgen, zal er in 2025 weer een showcase Wereldbeker zijn in Oostenrijk, ” aldus burgemeester Alois Hasenauer (ÖVP).

Doordat Saalbach Hinterglemm de afgelopen jaren snel kon schakelen, onder hoge tijdsdruk en moeilijke omstandigheden een race kon organiseren heeft men zichzelf bewezen maar dat was al zo in 1991 en daar is niets aan veranderd.

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm
© Daniel Roos via Saalbach.com

Het begin 1972

Het hoogtepunt is tot nu toe het wereldkampioenschap 1991, maar alles begint in december 1972 toen Saalbach Hinterglemm voor het eerst de locatie was van een internationale race. Toen werd er het wereldbekerkampioenschap voor de dames hier gehouden, de toen 19 jarige Annemarie Moser-Pröll uit Kleinarl Salzburg  was de grote winnaar op zowel de afdaling als de reuzenslalom.

Meer hierover: Saalbach.com

Het verlossende woord

Op 3 oktober rond 17:30 uur zal de beslissing vallen over waar het wereldkampioenschap 2025 gehouden wordt, zal Saalbach Hinterglemm eindelijk weer een WK mogen organiseren of gaat het weer aan hun neus voorbij. De geschiedenis leert dat een verloren deelnemer vaak de volgende verkiezing wel wint.

Bron: Salzburg24.at

Onze eerdere berichtgeving over het WK 2023 kun je hierhier, hierhierhierhierhier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kun je hierhier en hier vinden. Al onze berichtgeving over de nieuwe Zwölferkogel kan men hier vinden, en eerdere berichtgeving over het WK 2025 is hier, hier, hier en hier te vinden.

Bekijk ook zeker hieronder de video over de Zwölferkogel.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...