Saalbach komend seizoen geen nieuwe Limberg lift

Saalbach Limberglift 2021

Saalbach komend seizoen geen nieuwe Limberg lift

Dit jaar geen nieuwe Limberg. De wereldwijde pandemie heeft voor veel onzekerheden gezorgd op veel plaatsen staan de plannen nog steeds on hold. Zelfs na de tweede Corona-skiwinter stellen velen hun geplande liftbouwprojecten uit.

Enkelen voeren hun plannen wel door zoals in Leogang waar de Sportbahn vervangen wordt. Maar de meesten in het Salzburgerland kijken het nog even aan ondanks een redelijk goed verlopen winterseizoen. Alleen al in februari werden in het hele land 3,4 miljoen overnachtingen geregistreerd en liepen de pistes vol. Ter vergelijking in februari 2020 werden er 4,9 miljoen geregistreerd. Dit stemt de exploitanten wel positief zoals de Leoganger Bergbahnen waar de inwoners van Pinzgau dit jaar hun 22 jaar oude Asitzkogel 2000-sportbahn vervangen ziet worden.

“De winter verliep beter dan verwacht, dus we doen het”, aldus Georg Brandtner van de Leoganger bergbanen. Zodra de sneeuw is gesmolten, moet het werk aan het zeven miljoen euro kostende project beginnen: de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift, die dan de Asitzkogelbahn gaat heten, moet al in december in gebruik worden genomen.

Andere projecten

Niet overal gaat het snel zoals bij een controversiële bouw twee 10 persoonsgondel die Grossarl en Dorfgastein naar de Kieserl moet leiden. “Het project ligt op schema, we hebben het al ingediend en hopen tegen de zomer de goedkeuring van de kabelbaan te hebben”, aldus Josef Gruber. Als men dit jaar al kan starten zal de kabelbaan in december 2023 in gebruiken kunnen gaan worden.

Limberg

In Saalbach staat de planning voor het vervangen van de Limberg al sinds 2020 stil. In maart 2020 werd dit nog aangekondigd maar de reden is inmiddels wel bekend. De bouw zou in mei 2020 beginnen en in november 2020 zou men klaar zijn met de bouw van een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift. Ook dit project zal deze zomer nog niet van start gaan. “In de herfst beslissen we over de ruil”, zegt algemeen directeur Isabella Dschulnigg-Geissler.

Ook is het onduidelijk wanneer een ander belangrijk project aangevangen wordt. Het betreft de vervanging van de Zwölfer-Nordbahn in Hinterglemm.  “Voor het WK moeten er kleinere klussen gedaan worden, zoals  bij de start van de vrouwen”, zegt baas Peter Mitterer.  Een ander project is de vervanging van de Mitteregglift deze zal niet doorgaan omdat de financiering is afgewezen.

En dan de bouw van de Saalbach X-Press ook daar is nog niks over bekend.

Eerdere berichtgeving over de bouw van de Limberg:

Meer over de Saalbaxh X-Press

Anderen lezen ook: Skicircus Saalbach investeringen komende seizoenen!

Bron: Krone.at

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Turner Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...