Saalbach krijgt organisatie WK 2025 toegewezen

WK 2025 Saalbach
© Saalbach.com

Saalbach krijgt organisatie WK 2025 toegewezen. Eindelijk goed nieuws voor Saalbach, vandaag is bekend gemaakt dat Saalbach de organisatie van het WK 2025 is toegewezen. Hiermee komt er een vervolg op het WK in 1991.

In Saalbach Hinterglemm was de spanning groot maar men was ervan overtuigt gezien de ervaringen die men al had opgebouwd dat het goed moest komen. Vandaag kwam het hoge woord eruit tijdens de verkiezing, wat live werd gestreamd op de FIS-kanalen Facebook en You Tube, dat Saalbach was gekozen als de organisator van het FIS-wereldkampioenschap Alpine Skiën.

Drie kandidaten

Voor de organisatie van het WK  in 2025 waren er drie kandidaten, naast winnaar Saalbach waren dat ook Crans-Montana (Zwitserland) en Garmisch Partenkirchen. Er waren 15 stemmen te verdelen over de drie kandidaten, het overzicht van de stemmen is als volgt.

  • Saalbach 12 stemmen
  • Crans-Montana 1 stem
  • Garmisch Partenkirchen 1 stem
  • 1 onthouding

Locatie Zwölferkogel

De locatie is bekend dat wordt de Zwölferkogel, op deze berg bevind zich de enige permanente racepiste. Het is ook de berg waarop in 2015 de Wereldbeker wedstrijden plaatsvonden en toen (elders) twee wereldbekerwedstrijden werden geannuleerd waren. En het was ook de berg die begin dit jaar weer een geannuleerde race overnam. Kortom Saalabach weet hoe men snel en goed een race moet organiseren, de faciliteiten zijn er en de kennis ook.

“We staan ​​achter ons concept van ‘Eén berg – alle competities’ en hebben vertrouwen in de beslissing. Als we het bid krijgen, zal er in 2025 weer een Wereldkampioenschap in Oostenrijk zijn, ” aldus burgemeester Alois Hasenauer (ÖVP).

Doordat Saalbach Hinterglemm de afgelopen jaren snel kon schakelen, onder hoge tijdsdruk en moeilijke omstandigheden een race kon organiseren heeft men zichzelf bewezen maar dat was al zo in 1991 en daar is niets aan veranderd.

Het WK zal overigens plaatsvinden van 4 tot en met 23 februari 2025.

Het begin 1972

Het hoogtepunt is tot nu toe het wereldkampioenschap 1991, maar alles begint in december 1972 toen Saalbach Hinterglemm voor het eerst de locatie was van een internationale race. Toen werd er het wereldbekerkampioenschap voor de dames hier gehouden, de toen 19 jarige Annemarie Moser-Pröll uit Kleinarl Salzburg  was de grote winnaar op zowel de afdaling als de reuzenslalom.

Meer hierover: Saalbach.com

Onze eerdere berichtgeving over het WK 2023 kun je hierhier, hierhierhierhierhier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kun je hierhier en hier vinden. Al onze berichtgeving over de nieuwe Zwölferkogel kan men hier vinden, en eerdere berichtgeving over het WK 2025 is hier, hier, hier, hier en hier te vinden.

Saalbach al eerder kandidaat

Saalbach was ook al in 2018 kandidaat voor het WK van 2023 maar toen ging dit net aan de neus voorbij van Saalbach. In 2023 gaat het WK eerst nog naar Courchevel. Overigens wordt er van 8 tot en met 21 februari in Cortina d’Ampezzo ook nog een WK gehouden.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm
Zicht op de Zwölferkogel

Saalbach Hinterglemm WK 2025

Saalbach Hinterglemm WK 2025

Saalbach Hinterglemm WK 2025

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...