Saalbach mist net de organisatie van het WK 2023

saalbach 2023

Het heeft niet zo mogen zijn. Top voorbereidingen en uiteindelijk net niet gekozen om het WK van 2023 te organiseren. Courchevel/Méribel mag het gaan organiseren.

Zojuist op het International Ski Congres van de FIS in Costa Navarino kwam helaas niet de naam van Saalbach naar voren. We hadden al een heel groot felicitatie bericht klaar staan. Deze wordt niet gepubliceerd maar wat niet is kan best nog wel een keer komen. Saalbach gaat zich vast en zeker weer inschrijven voor een WK maar dan voor een ander jaar.

In de voorbereiding van dit WK 2023 had Saalbach het prima voor elkaar met de financiën. De kosten zoals die beraamt waren werden geschat op 50 miljoen euro. 10 miljoen euro zouden de verschillende gemeenten voor de rekening nemen. De overheid en de provincie leggen beide 20 miljoen op tafel. Hiermee was de financiering rond geweest.

Met dit geld zou de Zwölferkogel vervangen worden, zou er een een skicentrum gebouwd worden en de besneeuwing worden uitgebreid. Ook zouden er atletenkamers, perscentrum, cabines voor commentatoren, vergaderruimtes en meer verrijzen. Of de nieuwe lift er gaat komen…wij denken zeker wel. De plannen liggen er en het Skicircus is al jaren op een FANtastische wijze aan het investeren.

Saalbach Hinterglemm

Eens zal het WK weer in het Skicircus gehouden gaan worden. Wanneer dat is de vraag.

Onze eerdere berichtgeving over het WK 2023 kun je hier, hier, hier, hier, hierhier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kan je hier, hier en hier vinden.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...