Saalbach neemt FIS vlag in ontvangst

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

De Zwölferkogel de locatie van het WK in 2025.

Saalbach neemt FIS vlag in ontvangst

Het WK in 2025 komt snel dichterbij, na 34 jaar zullen de wereldkampioenschappen eindelijk weer het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn aandoen.

Jarenlang is er gestreden om het WK alpine skiën editie 2023, deze werd uiteindelijk gewonnen door Courchevel en Meribel in Frankrijk. Direct ging men de strijd aan om het WK in 2025 binnen te halen.

Op 3 oktober 2020 kwam het verlossende woord, het WK in 2025 is toegewezen aan het Skicircus. De voorbereidingen waren al gestart en men kon uitkijken naar dit event in 2025. Na 34 jaar mag men eindelijk weer een WK organiseren.

Overdragen vlag

Net als bij de Olympische spelen waarbij er een overdracht komt van de Olympische vlag gebeurd dit ook bij het WK. De oude organisator zal na het WK de organisatie hiervan middels een vlag overdragen aan de nieuwe organisatie. Dit gebeurde ook afgelopen weekend.

Met de overdracht is dan de start van het WK in 2025 begonnen.

Locatie Zwölferkogel

De locatie is bekend dat wordt de Zwölferkogel, op deze berg bevind zich de enige permanente racepiste. Het is ook de berg waarop in 2015 de Wereldbeker wedstrijden plaatsvonden en toen (elders) twee wereldbekerwedstrijden werden geannuleerd waren. En het was ook de berg die begin dit jaar weer een geannuleerde race overnam. Kortom Saalbach weet (maar de piste ligt in Hinterglemm) hoe men snel en goed een race moet organiseren, de faciliteiten zijn er en de kennis ook.

“We staan ​​achter ons concept van ‘Eén berg – alle competities’ en hebben vertrouwen in de beslissing. Als we het bid krijgen, zal er in 2025 weer een Wereldkampioenschap in Oostenrijk zijn, ” aldus burgemeester Alois Hasenauer (ÖVP) destijds.

Doordat Saalbach Hinterglemm de afgelopen jaren snel kon schakelen, onder hoge tijdsdruk en moeilijke omstandigheden een race kon organiseren heeft men zichzelf bewezen maar dat was al zo in 1991 en daar is niets aan veranderd.

Van 4 tot en met 16 februari 2025 staat het Skicircus in het teken van het WK.

Ga voor meer informatie naar Saalbach.com.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...