Saalbach neemt werelbekerwedstrijden Kvitfjell en Wengen over

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

Zicht op de Zwölferkogel

Saalbach neemt werelbekerwedstrijden Kvitfjell en Wengen over. De afgelaste skiwedstrijden zullen van 5 tot 7 maart 2021 gehouden worden.

Van 5 tot 7 maart zal Saalbach de afgelaste afdaling en Super-G wedstrijden van Kvitfjell en Wengen gaan vervangen. De locatie is de Zwölferkogel  in Hinterglemm waar sinds een paar jaar een permanente wedstrijdbaan is aangelegd. Dit heeft al eerder geresulteerd dat een uitgestelde race snel overgenomen verplaatst kon worden.

“Zonder ondersteunend programma voor toeschouwers, verkeer en cateringconcepten is er natuurlijk een groot brok organisatorisch werk voor ons te doen. Maar wij zullen erop toezien dat het preventieconcept COVID-19 van de ÖSV op alle gebieden strikt wordt uitgevoerd”, aldus Alois Hasenauer, burgemeester en hoofd van het organisatiecomité.

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm

De Schneekristallpiste op de Zwölferkogel in Hinterglemm ©Daniel Roos via Saalbach.com

Het accommoderen van de WK-entourage vormt echter een grote uitdaging: waar een goede bezetting de afgelopen jaren moeilijkheden heeft opgeleverd bij het vinden van woonruimte, zijn er deze bijzondere winter gesloten hotels zonder personeel.

“We hebben navraag gedaan bij onze bedrijven en hebben geprobeerd mogelijkheden te vinden. De situatie is natuurlijk niet gemakkelijk, want om een ​​toeristenbedrijf op gang te krijgen, is veel voorbereiding nodig op het gebied van personeelsplanning, boodschappen doen enzovoort. Maar we zijn blij dat onze bedrijven gemotiveerd en zo flexibel zijn en ons in staat stellen de wereldbekerwedstrijden te houden. ” aldus Wolfgang Breitfuß, directeur van de toeristenorganisatie Saalbach Hinterglemm.

Vincent Kriechmayr beim Weltcup 2020 in Saalbach

©Erich Spiess via Saalbach.com

Voorbereidingen

De Skiclub Saalbach Hinterglemm is met pistemanager Fritz Steger en voorzitter Bartl Gensbichler al druk bezig met de voorbereidingen, en ze weten één ding zeker. De Schneekristallpiste op de Zwölferkogel zal zich ook dit jaar weer van zijn beste kant laten zien.

“We zijn erg blij dat we dit jaar nog drie wereldbekerwedstrijden kunnen houden. Ons team is in topvorm en is al begonnen met het werk aan het parcours. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in de komende twee weken weer een perfecte racepiste tevoorschijn kunnen toveren. Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om ons team verder vorm te geven met het oog op het wereldkampioenschap van 2025. Het enige wat echt roet in het eten kan gooien is het weer. Maar nogmaals, we weten wat we moeten doen in alle omstandigheden om de race mogelijk te maken” aldus Fritz Steger en Bartl Gensbichler.

De wedstrijden zullen plaatsvinden met inachtneming van een strikt COVID-19 preventieconcept en zonder toeschouwers! Om toeschouwers op het parcours te vermijden, zal de Zwölferkogel tijdens de wereldbeker gesloten zijn voor dagjesmensen en toerskiërs! De races worden live uitgezonden door ORF en waarschijnlijk ook op Eurosport.

Vincent Kriechmayr beim Weltcup 2020 in Saalbach

©Erich Spiess via Saalbach.com

Programma

Woensdag 3 maart: 1e downhill training
Donderdag 4 maart: 2e downhill training
Vrijdag 5 maart: Afdaling (overgenomen van Wengen)
Zaterdag 6 maart: Afdaling (overgenomen van Kvitfjell)
Zondag 7 maart: Super-G (overgenomen van Kvitfjell)

Bron: saalbach.com

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...