Saalbach Nieuwe lift Limberg uitgesteld

Saalbach Limberglift 2021

Saalbach Nieuwe lift Limberg uitgesteld. Eerder meldde wij al dat een ander groot project door de huidige CONVID-19 crisis, beter bekend als het Corona virus wordt uitgesteld, nu lezen wij dat dit ook het geval is bij de bouw van de nieuwe Limberg 8er.

Dit jaar zou dan eindelijk de oude Limberg 4er in Saalbach vervangen worden door een nieuwe 8 persoons stoeltjeslift. Maar het altijd goed geïnformeerde Alpinforum wist te melden dat de nieuwbouw van deze lift ook niet doorgaat. Of de bouw een paar maanden uitgesteld wordt of een jaar later pas gaat starten is niet bekend. Wat wel zeker is dat de start van de bouw niet in mei gaat beginnen.

De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd, vergadering hierover zou op 18 maart plaats vinden. Of dit in verband met de huidige corona crisis is doorgegaan is niet bekend.

Technische data.

Dit is wat er tot nu toe bekend is.

Naam Limberg 8er
Type 8 persoons stoeltjeslift
Fabrikant Doppelmayr
Lengte 1412 meter
Capaciteit 3600 pers/uur
Begin bouw mei 2020

Eerdere berichtgeving Limberg 8-er

Saalbach X-press

Een ander project waar wij al eerder over berichten is de verbinding tussen Viehhofen en de Asitz. Deze nieuwe verbinding die Zell am See echt met het Skicircus verbind zal ook dit jaar beginnen. Of deze ook uitgesteld wordt is niet bekend.

Eerdere berichtgeving Saalbach X-press is hierhier, hier en hier te vinden.

PS een andere lift die uitgesteld is in een ander geheel ander skigebied is de Flying Mozart. Laten we hopen dat het beperkt gaat blijven en dat er toch nog wat gebouwd gaat worden. Dat zou ook betekenen dat het normale leven weer wordt opgepakt…

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat.  Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...