Saalbach partner van het Austria House in PyeongChang 2018

Saalbach parner van het Austria House in PyeongChang 2018, de winterspelen die in februari 2018 gehouden gaan worden in Zuid-Korea.

Tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona werd er iets geïntroduceerd, een ontmoetingsplek voor de Olympische sporters uit Nederland en de aanwezige Nederlanders. Het Holland Heineken House werd toen geïntroduceerd en is inmiddels een fenomeen. Was het eerst een plek voor de Nederlanders tegenwoordig komen er ook gasten uit andere landen.

saalbach Austria house 2018
Van links naar rechts Peter Mitterer, Geschäftsführer der Hinterglemmer Bergbahnen, Vicewereldkampioen slalom Manuel Feller, ÖOC-Generalsekretär Peter Mennel en Alois Hasenauer, burgemeester gemeente Saalbach Hinterglemm. Bron Foto ©GEPA pictures Via: Austria-house

De weg naar de Ski World Cup 2023 via PyeongChang

Vanaf Barcelona 1992 was er bij elke Olympische spelen een Holland Heineken House, de sfeer en omdat daar alle medaille winnaars nog even dunnetjes door het aanwezige Nederlandse supporters werden gehuldigd werd het the place to be. Het Holland Heineken House zorgde ervoor dat ook andere landen een soortgelijke ontmoetingsplek openden, een van de landen is Oostenrijk.

Ook tijdens de Olympische winterspelen in PyeongChang Zuid-Korea is er zowel een Holland Heineken House en een Austria House (en wie weet wel meer) Één van de hoofdsponsoren van deze editie is “Home of Lässig” Saalbach (Hinterglemm Leogang Fieberbrunn). Het is een bewuste keuze om de naam Saalbach te koppelen aan de Olympische spelen, men doet er alles aan om de Ski World Cup van 2023 binnen te halen.

Bron: Austria House

Olympische Winterspelen 2018

PyeongChang 2018

©Wikipedia

De Olympische Winterspelen 2018 zullen gehouden worden in PyeongChang Zuid-Korea, dit werd op 6 juli 2011 bekend gemaakt door het IOC. Tijdens het 123e IOC-congres in Durban Zuid-Afrika werd duidelijk dat PyeongChang de beste bid had. Hiermee wonnen zij van Annecy in Frankrijk en München in Duitsland.

De 2018 Olympische Winterspelen zullen gehouden worden van 9 tot en met 25 februari 2018, en volgt hiermee de Olympische Winterspelen van Sotsji op.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...