Saalbach wil een permanente trainings- en wedstrijdpiste

schneekristall saalbach hinterglemm

© ORF

Dit jaar kwamen er verschillende teams vanuit de wereld om in het Skicircus te trainen, hierdoor wil Saalbach een permanente trainings- en wedstrijdpiste.

De “Schneekristallpiste” op de Zwölferkogel wordt nu permanent geprepareerd om op te kunnen racen, deze piste werd gebruikt tijdens de Wereldcup Afdaling en Super G in 2015. De piste is permanent afgesloten, en alleen toegankelijk voor races en trainingen.

Gasten uit de hele wereld

De „Schneekristallpiste“ was niet alleen in gebruik door de Oostenrijkse teams, ook teams uit Duitsland, de VS zelfs uit Turkije en Indië waren hier aan het trainen.

„Es braucht niemand etwas zu bezahlen – keine Strecke, keine Liftkart. Das gibt es auf der ganzen Welt nicht. Darum sehen wir auch, dass die ausländischen Nationen schauen: Haben wir einmal Zeit, können wir auch trainieren?“

Aldus Bartl Gensbichler van Skiclub Saalbach-Hinterglemm.

Volgens Fritz Steger vice voorzitter van de Skiclub Saalbach-Hinterglemm  is om deze piste een winter lang goed te prepareren een hoop knowhow nodig, maar ook voldoende mankracht.

Iedereen in dit proces is belangrijk, van de bestuurder van de pistebully, de sneeuwmaker…. iedereen dus. Frits Steger zegt hierover:

Der Pistenraupenfahrer ist extrem wichtig, der Beschneier ist extrem wichtig – von 0 bis 100 ist jeder wichtig. Und was wir da herinnen besonders haben, sind junge Skiclub-Fahrer, die wirklich engagiert sind.

© ORF

Onder de indruk

De trainingsfaciliteiten Zwölferkogel viel ook op bij de Amerikanen, ze waren zo onder de indruk dat men Fritz Steger inhuurde. Het Amerikaanse skiteam trainde op een door Fritz Steger geprepareerde baan voor de Olympische spelen.

Wereldkampioenschap 2023

Het Skicircus is in de race voor het organiseren van het WK in 2023, in mei zal de FIS in Griekenland beslissen wie het mag organiseren. Met een permanente trainingsmogelijkheid binnen haar gelederen, wil men een internationale sfeer creëren. De Schneekristallpiste op de Zwölferkogel is ook de beoogde plek voor het WK. Dit winterseizoen werden hier al 50 races gehouden.

In mei weet het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn meer, zij zijn in de race samen met het Franse Courchevel-Meribel. De eerste en ook laatste keer dat het Skicircus het WK mocht organiseren was 1991.

Bron: Salzburg.orf

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...