Saalbach X-press opnieuw uitgesteld

Saalbach X-Press

Mogelijke locatie Skicircus X-Press (ten tijde van het maken zou het Skicircusbahn gaan heten).

Saalbach X-press opnieuw uitgesteld. De verbinding tussen Zell am See, Viehhofen en het Skicircus is weer uitgesteld.

Volgens  Isabella Dschulnigg-Geissler, algemeen directeur van Saalbacher Bergbahnen, is de coronawinter en de talloze lockdows  hier schuldig aan. Het project is verder weg dan drie jaar geleden, “We zijn een beetje door ons geld heen. De afgelopen drie jaar waren zeer uitdagend,” aldus Isabella Dschulnigg-Geissler.

Tijdens de corona lag de focus op het veiligstellen van het bedrijf voor de toekomst en het behoud van het personeel.

Het is daarom nog steeds onduidelijk wanneer het miljoenen project uiteindelijk uitgevoerd gaat worden. Het is niet denkbaar dat de bouw in de komende twee of drie jaar voorgezet gaat worden aldus Dschulnigg-Geissler. De bouw zou de grootste en langste kabelbaan zijn die in de regio wordt gebouwd.

Zell am See Xpress © Sportchalet Viehhofen

Dalstation Zell am See Xpress in Viehhofen dit wordt ook het dalstation van de Saalbach Xpress hier tijdens de bouw © Sportchalet Viehhofen

Saalbach Xpress

In maart 2020 konden wij dit eindelijk officieel bekend maken de Saalbach X-press werd door  door Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen in de Salzburger Nachrichten bekend gemaakt. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen en is inmiddels al ongeveer 200.000 Euro hierin geïnvesteerd. Zo is de bestaande afdaling van Saalbach naar Viehhofen verbreed. Maar des ondanks moet men nog steeds de bus nemen vanaf Viehhofen om weer in Saalbach te komen.

Het dalstation zal dus gevestigd worden in het dalstation van de Zell am See X-press in Viehhofen, de Saalbach X-press zal richting de Poltenbahn am Asitz gaan met een middenstation op de Hecherhütte. Een vergunning is bij het Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie in februari al aangevraagd.

Met de bouw van de Saalbach Express zouden niet alleen het skicircus Saalbach-Hinterglemm en de Schmittenhöhe volledig aan elkaar groeien – de Zellers zouden hun ZellamseeXpress al in 2019 voltooien. Met het miljoenenproject zou het grootste skigebied van Oostenrijk ontstaan met meer dan 347 kilometer aan pistes.

Het onderstaande zal ongeveer gerealiseerd worden.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Banner Bluetribe 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×