Saalbach X-press Vergunning is aangevraagd

Saalbach X-Press
Mogelijke locatie Skicircus X-Press

Skicircus Saalbach X-Press, voor de bouw van de nieuwe Saalbach X-Press zijn inmiddels verschillende vergunningen aangevraagd. Het betreft hier een aanvraag voor deel één en twee van de Saalbach Xpress.

Eind februari is de vergunning aangevraagd bij het Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie. De vergunning betreft het aanleggen van een kabellift met gondels voor 10 personen tussen Viehhofen en de Poltenalm.

Op dinsdag 17 maart 2020 zou er een hoorzitting plaats vinden (of deze is doorgegaan dat weten op dit moment niet), hier zullen alle genodigden het een en ander te horen krijgen. De hoorzitting zou plaats hebben gevonden bij het dalstation van de Bernkogelbahn.

Saalbach Xpress

De kogel is dus door de kerk het wordt de Saalbach X-press (tenminste deze naam komt voor in de Salzburger Nachrichten), de naam is door Reinhard Breitfuß burgemeester van Viehhofen bekend gemaakt. In een interview tussen Reinhard Breitfuß en de Salzburger Nachrichten werd  meer bekend. Volgens onze collega’s van Wintersport.nl zijn de piketpaaltjes al geslagen. Het dalstation zal dus gevestigd worden in het dalstation van de Zell am See X-press in Viehhofen, de Saalbach X-press zal richting de Poltenbahn am Asitz gaan. Ook komt er een middenstation op de Hecherhütte.

Het onderstaande zal ongeveer gerealiseerd worden.

Saalbach X-press Bron Bron Bron
Type 10-MGB 10 persoonsgondel D-Line
Fabrikant Doppelmayr
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2800 pers/uur
Kosten ca. 30 miljoen Euro
Begin bouw voorjaar 2020
Oplevering November 2021

Eerdere berichtgeving is hier, hier en hier te vinden.

Eind 2021 zou het Skicircus en Zell am See het grootste aaneengesloten skigebied zijn van Oostenrijk.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...