Saalbach Xpress verder weg dan ooit!

Saalbach X-Press

Saalbach Xpress : mogelijke locatie Skicircus X-Press (ten tijde van het maken zou het Skicircusbahn gaan heten) komt deze er wel of niet??

Saalbach Xpress verder weg dan ooit!

De nieuwe verbinding tussen Zell am See en Saalbach was al uitgesteld maar komt van uitstel afstel?

Dat het project die de gebieden van Zell am See en het Skicircus met elkaar zal verbinden is uitgesteld was bekend maar is deze ook van de baan? Het uitstellen volgens Isabella Dschulnigg-Geissler, algemeen directeur van Saalbacher Bergbahnen, komt de coronawinter en de talloze lockdows die hier schuldig aan zijn geweest.
Het project is verder weg dan drie jaar geleden, “We zijn een beetje door ons geld heen. De afgelopen drie jaar waren zeer uitdagend,” aldus Isabella Dschulnigg-Geissler. De focus lag meer op het veiligstellen van het bedrijf voor de toekomst en het behoud van het personeel.

Volgens de directeur van de Hinterglemmer Bergbahnen Peter Mitterer komt de verbinding voor het WK in 2025 er niet en ook daarna niet.

Andere prioriteiten

De komst is zeer onzeker en heeft volgens Isabella Dschulnigg-Geissler geen prioriteit. Een bouwvergunning is er al wel en loopt in 2023 af maar het is onduidelijk of deze verlengd wordt aldus Isabella Dschulnigg-Geissler. Er zijn  momenteel andere prioriteiten zoals de aanleg van de nieuwe Zwölfer-Nordbahn en de vernieuwing van de Limberg.

Op de vraag of de Saalbach Xpress überhaupt nog gebouwd zou worden, zei Mitterer dat we niet weten wat de toekomst zou brengen. En op dit moment lijkt het alsof het project helemaal dood is, of op zijn minst schijndood aldus Peter Mitterer.

Zell am See Xpress © Sportchalet Viehhofen

Dalstation Zell am See Xpress in Viehhofen dit wordt ook het dalstation van de Saalbach Xpress hier tijdens de bouw © Sportchalet Viehhofen

Zell am See niet blij

Uiteraard zijn ze in Zell am See niet blij immers hebben zij al een flinke bijdrage geleverd aan de samensmelting van deze skigebieden. De twee secties van de Zell am See Xpress tussen Viehhofen en de Salersbachköpfl werden in 2016 en 2019 al geopend. Toch is er begrip vanuit hun kant richting de buren.

“De lift kost veel geld en met het WK in aantocht hebben ze veel liften verbouwd. Op dit moment zijn er ook veel onzekerheden zoals de oorlog in de Oekraïne, Corona, energiekosten en het gebrek van personeel. De rente bij de Financiering is gestegen van 0,9  naar 4 procent en de hoogconjunctuur is afgezwakt. Tegenwoordig moet je heel goed nadenken over de aanleg van een lift. We zullen ons moeten oriënteren over hoe het nu verder moet.” aldus Schmitten-bestuurslid Erich Egger.

Toch gaat Egger ervan uit dat het uiteindelijk gebouwd gaat worden op voorwaarde dat de wereldsituatie kalmeert. Tot die tijd is het voor de Schmittenhöhe essentieel dat in ieder geval de bestaande afdaling van Asitz naar Viehhofen met sneeuw bedekt is, de wil om dit te realiseren is er. “We willen de afdaling besneeuwen” aldus Dschulnigg.

Of  de Saalbach Xpress er uiteindelijk komt de tijd zal het leren.

Lees ook onze eerdere berichtgeving

Bron: Salzburger Nachrichten

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×