Salzburg 47e Gnigler Krampuslauf geannuleerd

Krampus Hinterglemm
Ter illustratie © Saalbach.com

Salzburg 47e Gnigler Krampuslauf geannuleerd, de organisatoren hebben dit besloten in verband met de Corona-eisen waaraan niet voldaan kan worden.

De Gnigler Krampuslauf zou dit jaar oorspronkelijk gepland staan op 28 november maar dit evenement is helaas afgelast. De reden hiervoor zijn de Corona-eisen. Zo kan de minimale afstand tussen de toeschouwers niet gegarandeerd worden, en vormt het verzamelen van toeschouwersdata voor de organisatoren een onmogelijke uitdaging. Na alle opties te hebben onderzocht kon men niet anders meer doen dat dit jaarlijks evenement af te gelasten. Men wil uiteraard het risico niet nemen voor het o zo belangrijke winterseizoen.

Andere in gevaar

Andere Krampuslopen lopen ook gevaar, zo denkt organisator Adolf Sedetka van de Krampusloop in Maxglan (Salzburg) dat dit grote evenement waar jaarlijks zo’n 150.000 toeschouwers op afkomen ook afgelast gaat worden. Ook evenementen in  St. Johann (Pongau) St. Martin/Tennengebirge (Pongau), Hirschenpass Mittersill staan op het punt om afgelast te worden. Dit allemaal door de Corona eisen.

Toch bekijkt Stephan Ettl, de voorzitter van de organisatie Krampusloop Hirschenpass Mittersill, het positief op de mogelijke annulering van de grote Krampus-runs: “Daar zijn we niet teleurgesteld over. We zien dit eerder als een kans om terug te keren naar de oorspronkelijke gewoontes en om de show en het vermaak achter ons te laten”.

Bron: Salzburg24.at

Eeuwenoude traditie

Krampus en Sint Nicolaas is een eeuwen oude traditie, zo is de Sint de beschermheilige van de kinderen. In veel Europese culturen werd de Sint verwelkomt omdat hij het goede beloonde maar tegelijkertijd werd zijn metgezel gevreesd die het slechte bestraften. Deze traditie bestaat nog steeds waarbij de metgezel in de diverse Europese landen verschillen. In Nederland en België is dit Zwarte Piet, in Duitsland (behalve Beieren) is dit Knecht Ruprecht of Schwarzen Peter In Frankrijk is dit Hans Trapp en Père Fouettard en in Zwitserland wordt Sint Nicolaas vergezeld door Schmutzli.

Lees ook: Krampus metgezel van Sint Nicolaas!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Turner Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...