Salzburgerland nu ook code Oranje

Reisadvies Oostenrijk 21 oktober 2020

Salzburgerland nu ook code Oranje

We hebben vandaag weer nieuwe gekregen van een kleurencode in Oostenrijk. In de deelstaten Oberösterreich en Salzburgerland zijn het aantal coronabesmettingen toegenomen. Helaas is de kleurcode “geel” in deze bundeslander (let op: veiligheidsrisico’s) gewijzigd naar kleurcode “oranje” (alleen noodzakelijke reizen).

Reis alleen voor noodzakelijke reizen en niet voor toerisme naar de deelstaten Tirol (met uitzondering van de gemeente Hinterriß en Jungholz), Vorarlberg (met uitzondering van de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg), Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en Salzburg. Na een verblijf in deze deelstaten dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Buiten de genoemde deelstaten blijft de kleurcode “geel” van kracht. Dit geldt ook voor de deelstaat Ost-Tirol.

Je hoeft niet in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als je uit gebieden met kleurcode ‘geel’ komt. De thuisquarantaine geldt ook niet als je vanuit een ‘geel’ gebied rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat), de luchthaven Innsbruck, de luchthaven Salzburg en de luchthaven Linz (Hörsching) bent gereisd.

Blijf waakzaam is het devies als je naar de gebieden met kleurcode ‘geel’ wilt reizen. De situatie kan daar lokaal plotseling veranderen. Bij doorreis vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland dien je een ingevulde doorreisverklaring bij hebben. Ook bent je verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...