Salzkammergut Bergseen Trail Culinarisch tijdens het bergwandelen

Salzkammergut Bergseen Trail Culinarisch tijdens het bergwandelen

Rondwandelen en culinarisch genieten, dit is nu mogelijk in het Salzkammergut. Sinds een paar jaar opende het Salzkammergut de Bergseen-Trail welke de schoonheid van deze legendarische zomerresortregio over een afstand van 350 km en in 20 (of meer) dagelijkse etappes laat zien. Een succesverhaal wat in zijn geheel door drie deelstaten, langs 35 meren, via een bergkruising en over 15 toppen loopt. Met gemakkelijke tot gemiddelde moeilijkheidsgraden trekt het een brede range aan wandelaars aan. En dit zorgt ook voor veel mooie ervaringen onderweg. Een gezamenlijk project van het Salzkammergut Tourismus, alle toeristische regio’s van Salzkammergut, de Naturfreunde Salzkammergut en de Oostenrijkse Alpenclub.

De Steierse kaas ruikt stevig op het bord, het donkergroene meer van de Steier glinstert naast onze voeten. Soulfood voor het lichaam, gepresenteerd op een knapperig bruin brood met een crunchy korst. De Steierse kaas van de Traweng hut op de Tauplitz is een speciale mix – en ruikt net zo aromatisch als de alpenweiden eromheen. Krachtvoer voor wandelaars, die hun eetlust voor de verschillende wandel- of klimroutes om de Tauplitz heen gebruiken kunnen. Het landschap wordt gekenmerkt door donkergroene naaldbomen en de zilveren glinsterende kalkrotsen van de Dode bergen.

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...