Meer schadebeelden na de hevige storm

Begin deze week werd een groot deel van Oostenrijk, in het bijzonder Oost-Tirol en Karinthie, getroffen door een zware storm met veel regen. Nu het eindelijk al langere tijd droog en rustiger is krijgen we steeds meer schadebeelden uit het gebied. En deze zijn behoorlijk heftig.

Zo zijn er door modder- en steenlawines gebouwen bedolven onder een meters dik pakket bedolven, verschillende wegen en bruggen langs de Möll en en Gail totaal verwoest en hele bosgebieden plat gelegd door de wind. De natuur heeft zich van zijn hevigste en grilligste kant laten zien.

Vooral de vele omgewaaide bossen zijn spectaculair te noemen, er zijn dan ook windstoten over de 170km/u gemeten. Daarbij stond deze harde wind niet voor slechts een uurtje, maar lokaal soms langer dan 2 dagen. Hierdoor is dit bosgebied nabij de Plöckenpass compleet verwoest!

En net over de grens in Italië was de situatie nog net even iets heftiger. Hier hebben we schadebeelden ontvangen van een heel dal waar alle bomen als lucifer houtjes zijn geknapt. Erg spectaculair:

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht