Zell am See Schmittenhöhe een update

Areitbahn

Zell am See Schmittenhöhe een update

Zell am See, ongeveer 2,5 maand geleden schreven we er al over de investeringen die Schmittenhöhebahn AG doet in het gebied en de bouw van de AreitXpress (vanaf zomer 2017 gereed winterseizoen 2017/2018) en Zell am See Xpress. We zijn dus een tijdje verder dus hier de Schmittenhöhe een update maar wel een kleine. Er zijn nog niet veel updates te vinden vanuit het gebied, maar wat we vinden plaatsen we graag.

Wat er gebouwd wordt is wel bekend dit jaar is men druk bezig met de bouw van de Zell am See Xpress waarmee een verbinding wordt gerealiseerd van de Schmittenhöhe naar Viehhofen zodat het skigebied van Zell am See verbonden wordt met dat van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Vanaf de zomer van 2017 begint men met de bouw van de Areit Xpress die de huidige Areitbahn I zal vervangen, met een 10 persoons gondel zal de capaciteit met 50% toenemen. Hierdoor zal de bekende drukte bij het dalstation in de spitsuren doen afnemen.

Er is nog niet veel beeldmateriaal van de nieuwe Zell am See Xpress te vinden, wel heeft men bij het middenstation een camera hangen waar we het nodige aanbeelden kunnen bekijken. De aktuele beelden van de bouw van het middenstation van de Zell am See Xpress kun je hier vinden.

Areit Express © Herzog Bau

Areit Express © Herzog Bau

Naast de bouw van de Zell am See Xpress is men ook bezig met de bouw van de nieuwe pistebully garage, deze komt helemaal bovenaan te staan bij de Areitbahn III. De garage komt bij het Panorama restaurant (met dank aan Michiel voor de info).

De foto’s van de nieuwe garage zijn gemaakt door Herzog Bau.

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht