Schmittentunnel Zell am See gaat weer open

Schmittentunnel Zell am See gaat weer open

Schmittentunnel ingang Schüttdorf

Schmittentunnel Zell am See gaat weer open

Als alles goed verloopt zal de tunnel op 29 juni 2024 weer open gaan.

Dit heeft de provincie Salzburg vrijdag bekendgemaakt. Het betonnen plafond van het zuidportaal van de tunnel moest ingrijpend worden gerenoveerd vanwege instortingsgevaar. Inmiddels ligt de renovatie “perfect op schema”, aldus de deelstaat Salzburg vrijdag in een persbericht.

“Niets houdt de opening op 29 juni tegen. Als het gaat om bouwplaatsen van deze omvang en reikwijdte, gebeurt er altijd iets onverwachts”, benadrukte Werner David, hoofd van de afdeling bruggenbouw van de deelstaat Salzburg.

Er moet echter nog veel gebeuren voordat de Schmittentunnel wordt opengesteld voor het verkeer.

Schmittentunnel Zell am See gaat weer open.

Locatie van de Schmittentunnel

450 kubieke meter beton

Tijdens de renovatie hebben de graafmachines aan de buitenkant ongeveer 17.000 kubieke meter grond verwijderd, aan de binnenkant moesten 1.000 boorgaten worden geboord om het plafond van de tunnel te versterken. “Momenteel wordt de wapening voor de betonwapening aan de buitenkant gemaakt. Hiervoor wordt 65 ton staal gebruikt. Daarna wordt daar de eerste constructiefase gestort.

Hiervoor is in totaal ongeveer 450 kubieke meter beton nodig, wat overeenkomt met ongeveer 56 volle betonmixervrachtwagens,” aldus bouwplaatsmanager Andreas Aigner van Oberrater Bau.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×