Schönleitenbahn en meer nieuws uit het Skicircus

Schönleitenbahn en meer nieuws uit het [block]0[/block]

Nieuwe Schönleitenbahn gondel © Saalbach Hinterglemm Facebook

De Schönleitenbahn wordt eindelijk vervangen we hebben het daar al eerder over gehad, de oude bahn was nodig toe aan vervanging. De oude bahn was verouderd en kon de capaciteit niet aan zeker zodra Zell am See en het Skicircus aan elkaar gekoppeld worden. Er zijn al een aantal tekeningen getoond en de bouw is sinds het einde van het winterseizoen in  volle gang. Van een aantal oude gondels is deels bekend waar ze naar toe zijn gegaan maar nog geen foto’s van de nieuwe gondels.

Maar gelukkig zijn er genoeg plekken waar je eindelijk de nieuwe gondels kunt bewonderen.

En meer nieuws

De bouw van de nieuwe 10-persoons kabelbaan door Doppelmayr is niet het enige wat er in het Skicircus wordt aangepast. Uiteraard hoort de bouw van de ZellamseeXpress die in 2017/2018 een aansluiting heeft met het skicircus er ook bij.

Maar er gaat nog meer gebeuren.

In Hinterglemm zal de oude Oberschwarzachlift vervangen worden door Doppel-Tellerlift (2 pannenkoekenlift dus ? ) deze zal de huidige dubbele sleeplift vervangen. Ook komt er een verbindingslift voor 10 personen in Hinterglemm (12er Express) Meer details zijn nog niet bekend.

Ook zal er een nieuw reservoir (speicherteich) komen bij het middenstation van de Asitzbahn (Leogang) deze zal een capaciteit krijgen van 74.000 kubieke meter. Naast dit alles zal er ook weer het nodige geïnvesteerd worden in voertuigen, pistebully’s, sneeuwproductie en meer. Leuk feitje is dat het skicircus sinds 2000 al meer dan 390 miljoen euro’s heeft geïnvesteerd in het moderniseren en verbeteren van het gebied.

Bron: saalbach.com 

golfclub mittersill stuhlfelden  golfclub mittersill stuhlfelden

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht