Seekarlift Hinterglemm gesloten en toch weer open?

Seekarlift Hinterglemm

De Seekarlift in Hinterglemm is gesloten, en men weet niet of deze lift dit seizoen nog open zal gaan. Dit allemaal door de grote dump in januari.

Vanaf december viel er in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ongeveer 2,5 meter sneeuw, zoals te lezen was in al onze berichtgevingen tijdens deze periode was het gevaar op een lawine zeer groot. In grote delen van Salzburgerland en delen van Tirol werd zelfs lawinegevaar niveau 5 afgekondigd.

Lawinegevaar

Tijdens deze periode waren er een hoop lawines, wegen werden (tijdelijk) afgesloten en moesten de bergbahnen alle zeilen bijzetten om er voor te zorgen dat de inwoners en bezoekers enigszins veilig waren. Dit betekent ook dat er lawines werden opgewekt en bij één van de opwekkingen werd één van de liftpalen van de Seekarlift beschadigd. Door de beschadiging is het niet meer verantwoord om de Seekarlift te openen, puur uit veiligheid.

Maar omdat dit ook een afgelegen deel van het gebied is en vaak rustig is zal deze lift dit seizoen ook niet meer open gaan.

Update 14-02-2019

Volgens mensen die nu in het Skicircus zitten zal deze lift aankomend weekend weer open gaan, men is druk bezig om de beschadigde deel te repareren. Na het weekend zullen we zelf eens gaan kijken aldaar.

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...